Κωστής Χατζηδάκης… όπως Ντόναλντ Τραμπ 

Σε τελική ανάλυση αυτό που φανταζόμαστε από τον Σούπερμαν θα ήταν να προσπαθεί να σώσει έναν άνθρωπο από μια εργασιακή γαλέρα. Όχι να ανεβάζει στα ουράνια τα μέλη του ΣΕΒ.    

AP19199109763551

Όπως πολύ σωστά διαπίστωσε και υπενθύμισε στο κείμενο του με τίτλο «Η αισθητική και η πολιτική της τραμπικής δεξιάς είναι ίδια σε όλο τον κόσμο» ο Άρης Χατζηστεφάνου, «Πολύ πριν παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης την τούρτα με τον Σούπερμαν, που ετοίμασαν οι συνεργάτες του για τα γενέθλιά του, ένας άλλος πολιτικός δημοσιοποιούσε τα φωτομοντάζ που έφτιαχναν για αυτόν. Τον έλεγαν Ντόναλντ Τραμπ (αυτόν που θα ψήφιζε με τα δυο χέρια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ) και εμφανιζόταν άλλοτε σαν τον Ρόκι και άλλοτε σαν τον Σούπερμαν». 

Η τούρτα γενεθλίων του υπουργού εργασίας έμοιαζε με μαύρο κακόγουστο ανέκδοτο. Απ’ αυτά που στο τέλος κανείς δε γελάει. Πολλώ δε μάλλον όταν επάνω στην τούρτα εκτός από τον ίδιο που εμφανίζεται σαν τον Σούπερμαν μπροστά από τη Βουλή, υπήρχαν φτιαγμένες με ζαχαρόπαστα και οι λέξεις συντάξεις, Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΔΕΗ. Φτιάχτηκαν με ζάχαρη όλα όσα προσπάθησε δηλαδή να ξεπουλήσει ή να κατακρεουργήσει. Όπως φυσικά έκανε και ο Ντόναλντ Τράμπ τη στιγμή που ακολουθούσε πολιτικές εξόντωσης που αφορούσαν μειονότητες, εργαζόμενους, ασθενείς που είχαν ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.

Ακόμη πιο μαύρη χροιά δίνει σε όλη αυτή την κακογουστιά η στιγμή που επιλέχθηκε να δημοσιοποιηθεί. Τώρα που το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο δια χειρός του υπουργού εργασίας βασίστηκε σε συνθήκες μεσαίωνα βρίσκεται στα σκαριά και οδεύει προς ψήφιση. Ένα νομοσχέδιο που θα καταργήσει το οκτάωρο, θα αποκαθηλώσει δημοκρατικά δικαιώματα και κατοχυρώσεις δεκαετιών, θα αναγκάσει τους εργαζόμενους σε περισσότερες υπερωρίες και χαμηλότερες αμοιβές, θα απελευθερώσει τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και θα ποινικοποιήσει τις απεργίες. 

Χωρίς παρεξήγηση: Ο καθένας μπορεί να γιορτάζει όπως θέλει τα γενέθλια του και να απολαμβάνει όποια τούρτα θέλει. Η δημοσιοποίηση όμως τέτοιων εικόνων, την ώρα που ξεδιάντροπα ο συγκεκριμένος υπουργός σχεδιάζει την εξόντωση χιλιάδων εργαζομένων και θα μας γυρίσει δεκαετίες πίσω σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, προκαλεί οργή. Σε τελική ανάλυση αυτό που φανταζόμαστε από τον Σούπερμαν θα ήταν να προσπαθεί να σώσει έναν άνθρωπο από μια εργασιακή γαλέρα. Όχι να ανεβάζει στα ουράνια τα μέλη του ΣΕΒ. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…