Κωστής Χατζηδάκης για αποκαλύψεις Documento-Παραδέχεται την παρακολούθηση αρνείται την εμπλοκή Μητσοτάκη

Ο υπουργός απέφυγε να διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βρίσκεται πίσω από την παρακολούθησή του.

χατζηδάκης

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος –σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα του Documento της Κυριακής– παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ επί σειρά μηνών, σε σημερινή του δήλωση δεν αμφισβητεί μεντην ίδια την παρακολούθηση (και πως θα μπορούσε άλλωστε με τα στοιχεία που γνωστοποιήσε το Documento), αλλά θεωρεί πως δεν σχετίζεται με αυτή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τα άλλα, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για «ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία» και κατέφυγε στην προσφιλή –για την κυβέρνηση– επίκληση στη Δικαιοσύνη για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η δήλωση Χατζηδάκη

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!

Άλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα Υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες.

Η όλη υπόθεση ωστόσο που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης. Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παράνομα λογισμικά και να θέτει σε νέες και χωρίς παθογένειες βάσεις την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!»