Newsroom

Newsroom

Κοστέλο: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πρέπει να επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις μετά την εκπνοή του προγράμματος τον Αύγουστο, επισήμανε σήμερα, Πέμπτη ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο.

5b0fcba01dc524bb028b458d

«Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, … και πρέπει να αποφύγει την αντιστροφή της πολιτικής μετά το τέλος του προγράμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Ελληνική Οικονομία μετά το κλείσιμο του τρίτου προγράμματος», που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, επισήμανε πως «οι Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του χρέους» και να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο εμπροσθοβαρών μέτρων για το χρέος, ώστε η Ελλάδα να έχει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Τόνισε δε πως στο επικείμενο Eurogroup της 21η Ιουνίου θα εξεταστεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάτι που ευχήθηκε να υπάρξει, το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους και η μεταμνημονιακή πορεία της χώρας.

Ο κ. Κοστέλο τόνισε ότι η πρόσφατη κρίση στην Ιταλία στέλνει ένα μήνυμα πως η Ελλάδα όταν βγει από το Πρόγραμμα θα είναι σε «εύθραυστη κατάσταση». 

«Υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος από την Ιταλία στα spead και όσα συμβαίνουν δεν βοηθούν ούτε την κυβέρνηση, ούτε τις τράπεζες αλλά ούτε και τις επιχειρήσεις» ανέφερε.

Παραδέχθηκε επίσης ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στο πρόγραμμα οκτώ χρόνια και πολλά έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα έχει χτίσει το ταμειακό απόθεμα που μειώνει την έκθεση στις αγορές και είναι έτοιμη να απογειωθεί. Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα αλλά βασική πρόκληση αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη. Απαιτεί οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος και την Ελλάδα να έχει βιώσιμες πολιτικές».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…