Κώστας Βαξεβάνης μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών: Τι γνωρίζουν οι αστυνομικοί που επέστρεψαν από την ΕΥΠ στις υπηρεσίες τους; (video)

Όσα δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης εξερχόμενος της συνάντησης με την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Κώστας Βαξεβάνης

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μετέβη στις 11 το πρωί της Τρίτης ο Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελέα για τις νέες αποκαλύψεις του Documento αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

 

Κώστας Βαξεβάνης
Κώστας Βαξεβάνης

Εξερχόμενος από την Εισαγγελία, ο εκδότης του Documento ανέφερε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει το γεγονός πως 50 και πλέον πρόσωπα έφυγαν από την ΕΥΠ και επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. «Τι ξέρουν αυτοί οι αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ και ξαφνικά επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους;», διερωτήθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης, σημειώνοντας στο κλείσιμο της δήλωσής του ότι πρόκειται για τον πυρήνας που εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις» και πως «εκεί πρέπει να σταθεί η έρευνα».

Κώστας Βαξεβάνης – Όσα δήλωσε

«Σε πρώτη δόση, κατέθετα κάποια στοιχεία επί πέντε ώρες. Αυτό το οποίο πρέπει να γνωρίζετε και πρέπει να ψάξει η Εισαγγελία είναι ότι από τον Ιούλιο του 2022 λίγες ημέρες πριν γίνει σε εμάς γνωστό ότι παρακολουθείται ο Ανδρουλάκης, το οποίο γνώριζαν όμως οι ίδιοι από την παρακολούθηση ότι θα επέλθει, έφυγαν περί τα 50 και πλέον πρόσωπα από την ΕΥΠ, μέχρι και φέτος το Σεπτέμβριο. Γιατί αυτά τα πρόσωπα γύρισαν στις υπηρεσίες τους; Τι ξέρουν αυτοί οι αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ και ξαφνικά επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους; Είναι ο πυρήνας που εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις και εκεί πρέπει να σταθεί η έρευνα». 

Υπενθυμίζεται ότι προσερχόμενος στην Εισαγγελία, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento προχώρησε σε δηλώσεις, ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ:

«Όπως βλέπετε υπήρχε λόγος που ζήτησα να καταθέσω σήμερα. Αποκάλυψαν την Κυριακή το Documento και το Βήμα ότι όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων είτε λεγόταν Predator είτε ΕΥΠ είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ, με το ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή που δούλευαν αποσπασμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων.

Το Documento επίσης αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών, πολλοί εκ των οποίων επίλεκτα μέλη της ομάδας κατασκοπείας Unit-81 στο Ισραήλ. Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της Intellexa το σύστημα παρακολουθήσεων το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, που το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα».