Κώστας Βαξεβάνης: Καμία εμπλοκή Παππά στην έκδοση του Documento

Κατηγορηματικός ήταν ο εκδότης της εφημερίδας Documento ότι δεν δέχτηκε την οποιαδήποτε παρέμβαση από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για την έκδοση της εφημερίδας

vaxevanis areiospagos

Απόλυτος ότι δεν δέχτηκε την οποιαδήποτε παρέμβαση από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για την έκδοση της εφημερίδας Documento, εμφανίστηκε ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης κατά την κατάθεσή του στο ειδικό δικαστήριο.

Ο μάρτυρας εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η εφημερίδα που εκδίδει δεν χρηματοδοτήθηκε από τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η πλευρά Καλογρίτσα, προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Το 2016 είχα εμπλοκή στην έκδοση της εφημερίδας DOCUMENTO ως διευθυντής, όχι ως εκδότης. Από την πρώτη ημέρα έκδοσης η εφημερίδα δέχθηκε πυρά, δολοφονία χαρακτήρα, προσπάθεια ενοχοποίησης, σύνδεση με χρήμα που διακινείτο υπόγεια και ο λόγος ήταν ότι από την πρώτη μέρα η εφημερίδα ήταν πάρα πολύ ενοχλητική με δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, τον Γιάννη Στουρνάρα κλπ. Το πρώτο επιχείρημα ήταν ότι η εφημερίδα εκδόθηκε από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Στη συνέχεια το δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι αυτή η εφημερίδα έγινε με τα 3 εκατομμύρια ευρώ των Χούρι. Μόνο που αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017 και διοχετεύτηκαν σε λογαριασμούς του Καλογρίτσα και των εταιρειών του, είναι κάτι που το επιβεβαίωσε και ο κ .Στουρνάρας», κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εκδότης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Χρήστο Καλογρίτσα λέγοντας ότι όταν αποφάσισε να εκδώσει μία εφημερίδα τον πλησίασαν αρκετοί επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων ήταν και ο Χρήστος Καλογρίτσας.

«Ήθελε να είμαστε και οι δύο μέτοχοι. Εγώ του είπα ότι δεν έχω λεφτά πώς θα γίνω μέτοχος; Υπογράψαμε ένα συμφωνητικό ότι σε 7 μήνες εφόσον όλα πάνε καλά, εγώ θα δεχθώ να μπω μέτοχος, θα του παραχωρήσω το 50% του τίτλου και θα γίνουμε συναίτεροι. Ήδη από το δεύτερο φύλλο της εφημερίδας υπήρξαν διαφωνίες με τον Χρ. Καλογρίτσα. Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα για τον Αβραμόπουλο, τον Ιανουάριο του 2017 διαβάζω στον Βηματοδότη ότι ο Χρ. Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον Στουρνάρα στην ΤτΕ. Δηλαδή, ο ελεγχόμενος για βοσκοτόπια και τα δάνεια της Αττικής και μηνυόμενος από τον Στουρνάρα συναντήθηκε με τον διώκτη του. Μου μπήκαν ψύλλοι στα αφτιά και έμαθα ότι η συνάντηση είχε θέμα να κλείσει το DOCUMENTO. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «τι είναι αυτά που κάνεις;». Του είπα ότι εγώ αποχωρώ από το Documento και θα ζητήσω αποζημίωση. Μου απάντησε ότι εκείνος θα φύγει από το DOCUMENTO και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια και θα μου αφήσει ως αποζημίωση τα έπιπλα, τα γραφεία κλπ. κι εκείνος θα εισέπραττε τη διαφήμιση. Υπογράψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τότε αρχίζει η φιλολογία των 3 εκατομμυρίων. Τώρα ο κ. Καλογρίτσας μια χαρά τα έχει βρει με την Κυβέρνηση και εξυπηρετεί το αφήγημά της», κατέληξε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του αναπληρωματικού εισαγγελέα Δημήτρη Ασπρογέρακα ο μάρτυρας είπε :«Από όσο γνωρίζω δεν υπήρξε παρέμβαση Παππά προς τον Καλογρίτσα, ούτε μου είχε μεταφέρει ο Καλογρίτσας ότι ακούει προστάγματα Παππά ή οποιουδήποτε τρίτου προσώπου, ότι δηλαδή δεχόταν εντολές ή ότι ο υπουργός έδινε τέτοιες εντολές».

Εισαγγελέας: Τι ξέρετε για τα 3 εκατ. της εγγυητικής, άλλο που εσείς δεν πήρατε τίποτα από αυτά. Ήταν μία υπουργική παρέμβαση υπέρ Καλογρίτσα να συμβάλει στην πολυφωνία;

Βαξεβάνης: Δεν γνωρίζω για τα 3 εκατ. Αν υπήρξε παρέμβαση θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζω.

Νωρίτερα οι συνήγοροι του Νίκου Παππά ανέφεραν στο δικαστήριο ότι ο πρώην υπουργός δεν θα προσέλθει στο ειδικό δικαστήριο όταν έρθει η ώρα της απολογίας του, «θα απολογηθεί δι ημών».

Παράλληλα υπέβαλαν αίτημα στο δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία. Η Εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…