Κώστας Παπαδάκης: Τα επιχειρήματα των δικηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης

«Αυτό αποτελεί δικαίωση»

5010409

Με αφορμή την καθαρογραφή της καταδικαστικής απόφασης – και του σκεπτικού που περιλαμβάνει – για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που φορούσε τον μανδύα πολιτικού κόμματος, μίλησε Στο Κόκκινο ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη.

Όπως  εξήγησε ότι πρόκειται κυριολεκτικά για άθλο 17 μήνες μετά την καταδίκη της ηγεσίας και των στελεχών της Χρυσής Αυγής από το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι 12.746 σελίδες περιλαμβάνουν συντριπτικά στοιχεία για τη δράση των νεοναζί και το σκεπτικό, οι 700 τελευταίες σελίδες είναι το σκεπτικό της απόφασης.

Ο συνήγορος επισήμανε ότι χωρίς ηχογραφημένα πρακτικά και υποδομές είναι χρόνος ρεκόρ η καθαρογραφή της απόφασης για μια υπόθεση που κράτησε πεντέμισι χρόνια και εξήγησε ότι για υποθέσεις που διαρκούν μόλις μια ημέρα περνάει ένας χρόνος για να καθαρογραφεί η απόφαση. και τα εύσημα πάνε στην πρόεδρο και στον γραμματέα.Ο κ. Παπαδάκης τόνισε το απαράδεκτο, που για μια τέτοια ιστορική δίκη μεγίστης διάρκειας, δεν τηρήθηκαν ηχογραφημένα πρακτικά και το στυλό του γραμματέα είναι η μόνη επίσημη μέθοδος καταγραφής των όσων ελέχθησαν.

Όπως εξήγησε αποτελεί δικαίωση για τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής ότι πολλά από τα επιχειρήματα τους, τα οποία επαναλάμβαναν στις αγορεύσεις τους περιλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης.

Μάλιστα επισήμανε την ανάγκη η δίκη σε δεύτερο βαθμό να γίνει στην αίθουσα του Εφετείου και όχι στον Κορυδαλλό, στην μικρή και ακατάλληλη αίθουσα εκεί καθώς αυτό οδηγεί σε εξόντωση και τους δικηγόρους των θυμάτων και δεν εξασφαλίζει ευχέρεια πρόσβασης ούτε στο κοινό. «Δεν θα ανεχθούμε άλλη εξορία» τόνισε και εξήγησε ότι οι συνήγοροι των θυμάτων είναι μόλις πέντε και έχουν απέναντι τους 100 δικηγόρους που υπερασπίζονται τους καταδικασθέντες δράστες.

 

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: 62χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

εκαβ

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: 62χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε αποπειραθεί πριν από…

ΠΑΣΟΚ: Η πρώτη επίσημη αντίδραση και η προειδοποίηση σε Δούκα να… τελειώσει τη θητεία του (ηχητικό)

5999815

ΠΑΣΟΚ: Η πρώτη επίσημη αντίδραση και η προειδοποίηση σε Δούκα να… τελειώσει τη θητεία του (ηχητικό)

«Αν ήμουν πολίτης του Δήμου Αθηναίων θα ήθελα ο δήμαρχός μου να εκπληρώσει τη θητεία…

Κύθηρα: Εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας – Πρώτες εκτιμήσεις λένε για εγκληματική ενέργεια

Πύργος κοριτσάκι

Κύθηρα: Εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας – Πρώτες εκτιμήσεις λένε για εγκληματική ενέργεια

Η σορός εντοπίστηκε από διερχόμενο πολίτη δίπλα στο πάρκινγκ του γηπέδου στα Κύθηρα, στην περιοχή…