Κώστας Μανιουδάκης: Ακόμη μια προσπάθεια συγκάλυψης μιας κρατικής δολοφονίας;

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά τις τελευταίες ημέρες, αναδύει τη «δυσοσμία» της ΕΛ.ΑΣ, της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής.

Screenshot 2023 09 16 221259

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 ο Κώστας Μανιουδάκης αφήνει την τελευταία του πνοή στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσών. Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή αναπαράγεται η είδηση ότι 58χρονος πεθαίνει από ανακοπή κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου της τροχαίας στον ΒΟΑΚ.

Οι λίμνες αίματος στο οδόστρωμα, οι μαρτυρίες διερχομένων και η καταγγελία του γιου του δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά αφού δείχνουν μια διαφορετική εικόνα, η οποία μαρτυρά ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού σταμάτησαν τον Κώστα, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έσερναν δεμένο με χειροπέδες.

γυαλια 3

Τις ημέρες που ακολουθούν τεράστιες είναι οι ανακρίβειες που δημοσιεύονται, όπως ότι το περιστατικό αφορούσε κάποιο τυπικό έλεγχο τροχαίας ενώ στην πραγματικότητα εμπλέκονται τα ΤΑΕ Σούδας, ή ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον ΒΟΑΚ ενώ έγινε στον επαρχιακό δρόμο Φρε – Βρυσσών κ.α.

Ο ίδιος και ο αδελφός του θύματος υπέβαλαν έγκληση ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με την οποία ζητάνε την ποινική δίωξη των εμπλεκόμενων αστυνομικών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (ή αλλιώς για θανατηφόρα σωματική βλάβη) καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα στοιχειοθετηθεί ότι τέλεσαν σε βάρος του. Ζητούν επίσης να παραδοθεί το υλικό από τις κάμερες των παρακείμενων καταστημάτων.

αιμα 1 1392x1044 1

Ο Διοικητής των ΤΑΕ όταν συνάντησε τον αδελφό του θύματος του είπε «Συλλυπητήρια. Τον σταματήσαμε με το αμάξι του για τυπικό έλεγχο, βρήκαμε στο αμάξι του μικροποσότητα χασίς (1-2 γρ), μετά έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε».

Ταυτόχρονα όμως σε όλο το χωριό των Βρυσών κυκλοφόρησε η φήμη ότι τον Κώστα Μανιουδάκη τον σκότωσαν οι αστυνομικοί στο ξύλο. Για το θέμα έχει επίσημα καταθέσει ο Π.Κ. ο οποίος ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

«Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 έφτασα στο σπίτι μου και είδα στο τέλος του δρόμου στο ύψος της συμβολής του με την έξοδο της νέας ε.ο. μαζεμένο πολύ κόσμο, ένα ασθενοφόρο και δυο περιπολικά. Πλησίασα στο σημείο για να δω τι συμβαίνει και μου είπαν ότι τον Κώστα τον Μανιουδάκη τον σταμάτησαν για έλεγχο, πρέπει να τον έχουν χτυπήσει, δεν είναι καθόλου καλά και είναι πιθανό να πεθάνει. Στο σημείο είδα μια γυναίκα αστυνομικό και περίπου τέσσερις ακόμα άντρες αστυνομικούς. Ο ένας εξ αυτών καθόταν στην άκρη του δρόμου και ήταν πολύ αναστατωμένος».

Πορεία διαμαρτυρίας στα Χανιά

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών από τα Χανιά πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη. Οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης κατήγγειλαν το περιστατικό αστυνομικής βίας κάνοντας λόγο για ακόμα μία κρατική δολοφονία ενώ στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του θύματος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η πορεία των διαδηλωτών έφτασε μέχρι την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στα Χανιά, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει ένταση.

chania manioudakis

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

5862941

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί…

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

ελεφάντη

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη