Κώστας Βαξεβάνης: «Tο θέμα τους ήταν να βγουν οι τίτλοι που ήθελαν στις εφημερίδες. Ήθελαν την διαπόμπευση μου»

O Κώστας Βαξεβάνης απαντά με δηλώσεις του στο Tvxs για το ένταλμα σύλληψης από τους 22 αστυνομικούς και όπως αναφέρει θα στραφεί νομικά εναντίον τους για παράβαση καθήκοντος

Ο Κώστας Βαξεβάνης λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, επειδή η εφημερίδα δημοσίευσε το εξώδικο που της έστειλαν 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ (για ρεπορτάζ της, αναφορικά τους βασανισμούς πολιτών από αστυνομικούς) παραβιάζοντας (δήθεν) τα προσωπικά δεδομένα των αστυνομικών, με δηλώσεις του στο Tvxs,  αποκαλύπτει ότι θα στραφεί νομικά ενάντια τους.

 Ο δημοσιογράφος ανέφερε, πως η πράξη τους είναι καθοδηγούμενη άνωθεν καθώς «κανένας αστυνομικός δεν κινείται νομικά εναντίον οποιουδήποτε χωρίς να ενημερώσει ή να πάρει εντολές».

«Έχουμε να κάνουμε με τρεις παραδοχές που συνιστούν παράβαση καθήκοντος και αυτό θα αποδειχτεί στα δικαστήρια. Οι 22 αστυνομικοί έστειλαν εξώδικο αρχικά στο Documento, με τα ονόματα τους. Αφού δημοσιοποιήσαμε το εξώδικο, έκαναν μήνυση γιατί δημοσιεύθηκαν τα ονόματα τους. Αυτό προβλέπει ο νόμος, δεν το γνωρίζουν αυτοί που υποτίθεται πως καλούνται να τον επιβάλλουν; Πήγαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρακάμπτοντας τον εισαγγελέα, γιατί γνώριζαν ότι κανένας εισαγγελέας δεν θα έβγαζε ένταλμα. Το έκανε η δίωξη. Δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε ένα φιλικό τους κομμάτι της αστυνομίας για να κάνουν αυτό που ήθελαν. Έκαναν ψευδή παραδοχή για αδίκημα που δεν υπάρχει, ώστε θα θεωρηθεί αυτόφωρο (προφανώς ότι κινδυνεύει η ζωή τους). Άρα, έχουν ευθύνη και οι 22 και η Δίωξη, που αποδέχτηκε ως στηριζόμενη νομικά μία μήνυση που δεν στηρίζεται», αναφέρει ο εκδότης του Documento. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης  εξηγεί, πως για να βγει ένταλμα σύλληψης, πρέπει να υπάρχει νομική βάση: «Δεν μπορείς να πας να πεις πχ. με απειλεί ο Ανδ. Παπανδρέου να με σκοτώσει ενώ έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει τίποτα στην μήνυση τους που να δικαιολογεί το ένταλμα, νομικά. Είναι εντελώς εκτεθειμένοι. Ούτε η μήνυση ούτε το αυτόφωρο στέκει γι’αυτό και θα τους μηνύσω. Η ψευδής καταμήνυση είναι και πειθαρχικό αδίκημα για αστυνομικό. Δεν μπορεί να μηνύει λέγοντας ότι δεν ξέρει τον νόμο, αυτός που τον εφαρμόζει. Η δε Δίωξη  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χαρακτήρισε αυτόφωρο μια ψευδή καταμήνυση και είναι υπόλογοι όσοι το έκαναν».

Ο Κ. Βαξεβάνης, εκτιμά, ότι κάποιοι εντός της αστυνομίας ήταν αντίθετοι με αυτήν την πρακτική: «Έτσι ερμηνεύω το γεγονός, ότι έβγαλαν τη διαρροή 20 λεπτά πριν λήξει το αυτόφωρο. Προφανώς κάποιοι τους έλεγαν: Τι κάνετε; Αλλά δεν σταμάτησαν γιατί είχαν εντολές άνωθεν. Το θέμα τους ήταν να βγουν οι τίτλοι που ήθελαν στις εφημερίδες. Ότι η αστυνομία ψάχνει να συλλάβει τον Βαξεβάνη. Ήθελαν την διαπόμπευση μου»

Τσιάρτας: Ούτε η οικογένειά του… «Δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί του» δηλώνουν η μητέρα και η αδερφή του

Τσιάρτας: Ούτε η οικογένειά του… «Δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί του» δηλώνουν η μητέρα και η αδερφή του

Όταν οι δικοί σου άνθρωποι νοιώθουν αποστροφή με την πολιτική κατρακύλα σου

Τραγωδία στη Τουρκία: Γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Κατάφερε να σωθεί το βρέφος (video)

Τραγωδία στη Τουρκία: Γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Κατάφερε να σωθεί το βρέφος (video)

Το κτίριο όπου βρισκόταν μητέρα και βρέφος κατέρρευσε μετά από τον καταστροφικό σεισμό

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα χιονοπτώσεων της «Μπάρμπαρα»

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα χιονοπτώσεων της «Μπάρμπαρα»

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει»…