Κώστας Βαξεβάνης: «Tο θέμα τους ήταν να βγουν οι τίτλοι που ήθελαν στις εφημερίδες. Ήθελαν την διαπόμπευση μου»

O Κώστας Βαξεβάνης απαντά με δηλώσεις του στο Tvxs για το ένταλμα σύλληψης από τους 22 αστυνομικούς και όπως αναφέρει θα στραφεί νομικά εναντίον τους για παράβαση καθήκοντος

EK Vaxevanis

Ο Κώστας Βαξεβάνης λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, επειδή η εφημερίδα δημοσίευσε το εξώδικο που της έστειλαν 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ (για ρεπορτάζ της, αναφορικά τους βασανισμούς πολιτών από αστυνομικούς) παραβιάζοντας (δήθεν) τα προσωπικά δεδομένα των αστυνομικών, με δηλώσεις του στο Tvxs,  αποκαλύπτει ότι θα στραφεί νομικά ενάντια τους.

 Ο δημοσιογράφος ανέφερε, πως η πράξη τους είναι καθοδηγούμενη άνωθεν καθώς «κανένας αστυνομικός δεν κινείται νομικά εναντίον οποιουδήποτε χωρίς να ενημερώσει ή να πάρει εντολές».

«Έχουμε να κάνουμε με τρεις παραδοχές που συνιστούν παράβαση καθήκοντος και αυτό θα αποδειχτεί στα δικαστήρια. Οι 22 αστυνομικοί έστειλαν εξώδικο αρχικά στο Documento, με τα ονόματα τους. Αφού δημοσιοποιήσαμε το εξώδικο, έκαναν μήνυση γιατί δημοσιεύθηκαν τα ονόματα τους. Αυτό προβλέπει ο νόμος, δεν το γνωρίζουν αυτοί που υποτίθεται πως καλούνται να τον επιβάλλουν; Πήγαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρακάμπτοντας τον εισαγγελέα, γιατί γνώριζαν ότι κανένας εισαγγελέας δεν θα έβγαζε ένταλμα. Το έκανε η δίωξη. Δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε ένα φιλικό τους κομμάτι της αστυνομίας για να κάνουν αυτό που ήθελαν. Έκαναν ψευδή παραδοχή για αδίκημα που δεν υπάρχει, ώστε θα θεωρηθεί αυτόφωρο (προφανώς ότι κινδυνεύει η ζωή τους). Άρα, έχουν ευθύνη και οι 22 και η Δίωξη, που αποδέχτηκε ως στηριζόμενη νομικά μία μήνυση που δεν στηρίζεται», αναφέρει ο εκδότης του Documento. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης  εξηγεί, πως για να βγει ένταλμα σύλληψης, πρέπει να υπάρχει νομική βάση: «Δεν μπορείς να πας να πεις πχ. με απειλεί ο Ανδ. Παπανδρέου να με σκοτώσει ενώ έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει τίποτα στην μήνυση τους που να δικαιολογεί το ένταλμα, νομικά. Είναι εντελώς εκτεθειμένοι. Ούτε η μήνυση ούτε το αυτόφωρο στέκει γι’αυτό και θα τους μηνύσω. Η ψευδής καταμήνυση είναι και πειθαρχικό αδίκημα για αστυνομικό. Δεν μπορεί να μηνύει λέγοντας ότι δεν ξέρει τον νόμο, αυτός που τον εφαρμόζει. Η δε Δίωξη  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χαρακτήρισε αυτόφωρο μια ψευδή καταμήνυση και είναι υπόλογοι όσοι το έκαναν».

Ο Κ. Βαξεβάνης, εκτιμά, ότι κάποιοι εντός της αστυνομίας ήταν αντίθετοι με αυτήν την πρακτική: «Έτσι ερμηνεύω το γεγονός, ότι έβγαλαν τη διαρροή 20 λεπτά πριν λήξει το αυτόφωρο. Προφανώς κάποιοι τους έλεγαν: Τι κάνετε; Αλλά δεν σταμάτησαν γιατί είχαν εντολές άνωθεν. Το θέμα τους ήταν να βγουν οι τίτλοι που ήθελαν στις εφημερίδες. Ότι η αστυνομία ψάχνει να συλλάβει τον Βαξεβάνη. Ήθελαν την διαπόμπευση μου»

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

γεφυρα κατεδαφιση

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

Η ΕΛΑΣ αναζητά πληροφορίες σχετικά το τροχαίο με το βυτιοφόρο που ανετράπη και πήρε φωτιά…

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Screenshot 2024 06 16 230533

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και…

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Screenshot 2024 06 16 202629

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Την ανάγκη για άμεση εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός…

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

GQNDqpiWoAEbtmJ

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελκίρχεν, με…