Newsroom

Newsroom

Κώστας Βαξεβάνης: «Μεθοδεύουν το κλείσιμο της υπόθεσης Novartis»

Την άρον άρον επίσπευση της ανάκρισης και ολοκλήρωση της έρευνας για τη δήθεν σκευωρία της Novartis, παρά τα νέα στοιχεία, καταγγέλλει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης.

Keiwil9m

Κατά τον δημοσιογράφο μεθοδεύεται από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου το κλείσιμο της έρευνας σημειώνοντας ότι παραλείπονται κομβικές ανακριτικές πράξεις. Κάτι που σημαίνει ότι ο δημοσιογράφος δεν θα μπορεί πλέον να προσφύγει ούτε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο σε βάρος της ανακρίτριας, για τη μεθόδευσή της να μην προβεί σε καμία νέα ανακριτική πράξη με βάση τα αιτήματά του, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Για τους παραπάνω λόγους ο εκδότης του Documento μέσω των δικηγόρων του, ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα αλλά και της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, Ελένης Μετσοβίτου – Φλουρή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του documentonews.gr, ο Κ. Βαξεβάνης προσήλθε σήμερα συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρο ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και κατέθεσε το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας του με τον Νίκο Μανιαδάκη της 1ης Μαΐου του 2018.

Πρόκειται για τη συνομιλία από την οποία, όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος προκύπτουν ξεκάθαρα οι εκβιασμοί του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας να αλλάξει στάση και να πάρει πίσω όπως και έγινε όλα όσα είχε αποκαλύψει μέχρι τότε για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κ. Βαξεβάνης προέβη σε αυτή την κίνηση, μετά τη διαρροή πληροφοριών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ότι η ανακρίτρια μεθοδεύει την κήρυξη του πέρατος της ανάκρισης ενδεχομένως και ως το προσεχές Σαββατοκύριακο χωρίς να προβεί σε σημαντικές ανακριτικές πράξεις για τη διακρίβωση της αλήθειας.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος κατέθεσε εκτός από το ηχητικό ντοκουμέντο με τον Νίκο Μανιαδάκη την έκθεση απομαγνητοφώνησης της εν λόγω συνομιλίας, καθώς και την έκθεση εργαστηριακής ανάλυσης του πραγματογνώμονα Γ. Καραθανάση από την οποία προκύπτει η γνησιότητα της αμοντάριστης συνομιλίας. Το περιεχόμενο της επίμαχης συνομιλίας είχε ήδη κατατεθεί σε προγενέστερο στάδιο από τον Κ. Βαξεβάνη στην ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, ο οποίος τότε είχε ζητήσει εγγράφως την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με το Νίκο Μανιαδάκη.

Το αίτημα δεν έγινε ποτέ δεκτό από την κυρία Αλεβιζοπούλου η οποία κάλεσε μόνο σε συμπληρωματική κατάθεση τον Νίκο Μανιαδάκη.  Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Βαξεβάνης και οι συνήγοροί του ζήτησαν τόσο από τον κύριο Πλιώτα όσο και από την κυρία Μετσοβίτου να παρέμβουν έστω και την ύστατη στιγμή και να δώσουν εντολή να ικανοποιηθεί το αίτημα του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με το Νίκο Μανιαδάκη.