ΙΣ

Ι. Σ. Καριώτης

Κώστας Αχιλλέως Kαραμανλής: Ε και; Ψηφίστε τον!

«Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν γεμάτα μελλοθάνατους και ωρυόταν στη Βουλή λίγες μέρες πριν από το δυστύχημα ότι είναι ντροπή να αμφισβητείται η ασφάλεια των σιδηροδρόμων».

ISKARIOTIS 2304 1024x476 1

Η τηλεδιοίκηση στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη δεν λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2019, από τότε δηλαδή που ανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στη Λάρισα λειτουργούσε μόνο τοπικός πίνακας χειρισμού και όχι η τηλεδιοίκηση. Ο σταθμάρχης «έβλεπε» το τρένο μόνο για 2,8 χιλιόμετρα από την έξοδο της Λάρισας και όχι για 12 χλμ. που μας πήρε τα αυτιά η προπαγάνδα της κυβέρνησης. Το ευρωπαϊκό σύστημα ETCS που θα μπορούσε να έχει αποτρέψει τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών έμεινε στη μέση. Και η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη κακώς έγινε, ενώ η εκπαίδευσή του ήταν ελλιπής και ανεπαρκής.

Αυτές δεν είναι διαπιστώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή των συνδικάτων. Είναι διαπιστώσεις από το πόρισμα της διορισμένης από την κυβέρνηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη. Ενα πόρισμα-κατηγορητήριο εγκληματικών παραλείψεων, που κάθε γραμμή και κάθε λέξη του έχουν από πίσω ένα όνομα: Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως. Κάθε γραμμή και κάθε λέξη του δείχνουν τον φυσικό αυτουργό της τραγωδίας. Τον άνθρωπο που έβλεπε τα τρένα να περνούν γεμάτα μελλοθάνατους και ωρυόταν στη Βουλή λίγες μέρες πριν από το δυστύχημα ότι είναι ντροπή να αμφισβητείται η ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Αυτός είναι ο μοιραίος σταθμάρχης του Μητσοτάκη που οδήγησε χιλιόμετρο χιλιόμετρο δεκάδες ανθρώπους στον χαμό. Που έκανε τον σιδηρόδρομο σιδερένιο φέρετρο και δεν είχε κανένα πρόβλημα να εγγυάται με την πιο φονική υποκρισία την ασφάλεια των ανθρώπων. Και, ακόμη χειρότερα, δεν είχε κανένα πρόβλημα αμέσως μετά την τραγωδία να διαπράξει μια οπερετική παραίτηση λίγων ημερών. Προφανώς ύστερα από μια υπόδειξη που μπορούμε να φανταστούμε: Κάτσε για λίγο στην άκρη, Κώστα! Για να επανέλθει επίσημα και πανηγυρικά στα ψηφοδέλτια των «αρίστων» με την ανεκδιήγητη δήλωση ότι δεν θα πληρώσει αυτός τα λάθη άλλων.

Αν πει κανείς ότι πήρε κόσμο στον λαιμό του, θα είναι λίγο. Αν πει ότι αποδείχτηκε ανίκανος έως θανάτου των άλλων και αδιάφορος για τις ζωές των άλλων, ίσως είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Αυτό το ψυχρό πρόσωπο, υπεύθυνο για τον σταυρό που σηκώνουν και θα σηκώνουν για πάντα δεκάδες οικογένειες, ζητάει ήδη τον σταυρό των ψηφοφόρων της περιοχής του. Με τη βούλα τού δεν-ήξερα-τίποτε-συγγνώμη Μητσοτάκη. Και δεν ντρέπεται, δεν διστάζει, δεν αισθάνεται καμιά τύψη. Φωτογραφίζεται να ανάβει πασχαλινά κεριά στις εκκλησίες χωρίς σκιά συγγνώμης. Ετοιμος να ασκήσει πάλι εξουσία για το καλό του λαού!

Αλλά μην είμαστε μίζεροι. Ο αυτουργός των τρένων του θανάτου κέρδισε άξια μια θέση ανάμεσα στους αστέρες του καθεστώτος που πάνω από την αναμνηστική τους φωτογραφία –μετά τα Τέμπη, μετά τις εκατόμβες της πανδημίας, μετά τα όσα έκαναν και πάθαμε– θα έπρεπε να υπάρχει ένας τίτλος: «Δεν νοιάζονται! Τα Τέμπη τον δόξασαν, εσείς οι καλοί νοικοκυραίοι ψηφίστε τον…».

Documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…