Newsroom

Newsroom

Κώστα Καζάκος: Το «ευχαριστώ» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τη δωρεά του σώματός του

«Μεγάλος ηθοποιός και εξαιρετικός άνθρωπος»

kazakos

“Κίνηση υψηλού συμβολισμού” χαρακτηρίζει η Ιατρική Σχολή Αθηνών την απόφαση του Κώστα Καζάκου, που πέθανε την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 87 ετών, να δωρίσει το σώμα του για την εκπαίδευση των φοιτητών «εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη και την εκτίμησή του στο έργο και την προσφορά της Ιατρικής σχολής στον Άνθρωπο».

Σε ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει ότι «τον τιμά όχι μόνο για την καλλιτεχνική αλλά και για τη μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά του», σημειώνει ότι με την τελευταία του επιθυμία «ο μεγάλος ηθοποιός και εξαιρετικός άνθρωπος» «επιβεβαιώνει την πίστη του στην επιστήμη και στα ιδεώδη της Ιατρικής Σχολής».

Τέλος, η Ιατρική Σχολή εκφράζει τις ευχαριστίες και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος και ο αναπληρωτής πρόεδρος, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο εμβληματικός ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή στις13 Σεπτεμβρίου δώρισε το σώμα του στην Ιατρική σχολή Αθηνών για την εκπαίδευση των φοιτητών.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους»

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…