"Κόσμημα για τη Θεσσαλονίκη η Έδρα Ποντιακών Σπουδών" λέει ο Τριανταφυλλίδης (ΦΩΤΟ)

Στα εγκαίνια της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο Α.Π.Θ. έδωσε το «παρών» ο Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, χαρακτηρίζοντας την κόσμημα για τη Θεσσαλονίκη.

593123e11dc524c9718b4a28

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε πως έπρεπε να περάσουν 98 χρόνια για να πράξουν, η Ελληνική Πολιτεία και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, το αυτονόητο χρέος τους», κάνοντας ειδική μνεία στον ποντιακής καταγωγής επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος χρηματοδότησε το έργο.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη:

Όπως με την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού έπρεπε να περάσουν 80 χρόνια, για να αναγνωριστεί ομόφωνα από την Ελληνική Βουλή, έτσι και με τη δημιουργία της Έδρας Ποντιακών Σπουδών, με έμφαση στη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας, έπρεπε να περάσουν 98 χρόνια για να πράξουν, η Ελληνική Πολιτεία και η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, το αυτονόητο χρέος τους. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Έπρεπε να βρεθεί ο ομογενής επιχειρηματίας, Πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης, να πάρει την πρωτοβουλία, να το χρηματοδοτήσει και να το κάνει πράξη.

Έχω την εδραία πεποίθηση ότι η Έδρα αυτή, θα αποτελέσει κόσμημα για τον απανταχού Ελληνισμό και με άξιο συντονιστή, τον Επίκουρο Καθηγητή, Κυριάκο Χατζηκυριακίδη, η νέα γενιά των επιστημόνων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, θα αποκαλύψουν και θα φωτίσουν αθέατες πλευρές της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και συνολικότερα των Ελλήνων της Ανατολής. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δέσποινα Βανδή: «Βγήκαμε με προστασία από την Τουρκία» – Η αποκάλυψη συνεργάτιδας της τραγουδίστριας

5615357

Δέσποινα Βανδή: «Βγήκαμε με προστασία από την Τουρκία» – Η αποκάλυψη συνεργάτιδας της τραγουδίστριας

Ντόρο έχει προκαλέσει η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει συναυλία της στην Τουρκία

Καιρός: Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει – Οι περιοχές που θα “καούν” και η προειδοποίηση του Αρναούτογλου (Video)

6271764 640x426 1

Καιρός: Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει – Οι περιοχές που θα “καούν” και η προειδοποίηση του Αρναούτογλου (Video)

Δείτε τη μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 25/7 με μια μόνο ματιά.