"Κοσκινίζει" τον Κυριάκο το σύστημα Σαμαρά με αποδείξεις για τις "φιλικές" σχέσεις του με τον Mr Siemens (εικόνα)

Από κόσκινο περνούν τις τελευταίες ώρες την οικογένεια Μητσοτάκη οι Σαμαρικοί της ΝΔ, οι οποίοι υπενθυμίζουν με δημοσίευμά τους σε ιστοσελίδα που απηχεί τις θέσεις της λεγόμενης σαμαρικής πτέρυγας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις σχέσεις της οικογένειας με τη Siemens.

NewsRoom 03/05/2018 | 13:59

Από έγγραφο που επαναφέρουν στη δημοσιότητα και το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, προκύπτουν ξεκάθαρα οι σχέσεις αγάπης της οικογένειας Μητσοτάκη με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδεχθεί τις «φιλικές σχέσεις» του με τον Χριστοφοράκο. Και μια δεύτερη αλήθεια, είναι ότι οι φιλικές σχέσεις δεν μπορούν a priori να ποινικοποιούνται. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι Σαμαρικοί της ΝΔ αυτές οι «φιλικές σχέσεις» ήταν κάτι παραπάνω από φιλικές.

Το σάιτ antinews.gr γράφει χαρακτηριστικά: «και για να μην λέγει κανείς ότι δεν ήταν απλά ‘’φιλικές’’ οι σχέσεις, ιδού και άλλη μια απόδειξη: Όταν η οικογένεια Μητσοτάκη είχε και πάλι παντρειές στα Χανιά, τον Αύγουστο του 2007, ε, η συνεννόηση για να κλείσει ο Χριστοφοράκος ξενοδοχείο ‘’20 λεπτά από το σπίτι του προέδρου’’, γινόταν μέσω του γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». «Αλίμονο, θα ποινικοποιήσουμε ακόμα και αυτή τη φιλική εξυπηρέτηση;» αναρωτιέται με νόημα στο δημοσίευμά του ο εν λόγω ιστότοπος, παραθέτοντας το παρακάτω αποδεικτικό: 

Διαβάστε σχετικά: Επίθεση Σαμαρικών στη Μαρέβα Μητσοτάκη για τις σχέσεις της με τη Siemens (εικόνες)

Το ίδιο σάιτ εν τω μεταξύ υπενθυμίζει και τις χορηγίες που έδιδε η Siemens στο πρωτάθλημα ιππασίας, όπου προήδρευε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη (με τον οποίο φωτογραφιζόταν μαζί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος). «Είναι προφανές ότι η Siemens εξέφραζε τα φίλαθλα αισθήματά της, και ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του αθλήματος της Ιππασίας στην Ελλάδα» αναφέρεται σε ξεκάθαρα σκωπτικό τόνο στο ίδιο δημοσίευμα.