Newsroom

Newsroom

Κως: Σύλληψη Τούρκου καταδρομέας για διακίνηση μεταναστών

Οι Αρχές ερευνούν την πιθανή ύπαρξη νέου κυκλώματος διακίνησης στην Κω, με πιθανή συμμετοχή και Ελλήνων.

AP177293120704

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις αλλοδαποί αναγνωρίστηκαν από τους μετανάστες ως οι διακινητές τους και συνελήφθησαν μετά τις δύο επεισοδιακές καταδιώξεις ανοιχτά της Κω από το Λιμενικό. Οι δύο δήλωσαν Τούρκοι και ο ένας Σύρος.

Το ενδιαφέρον των ελληνικών Aρχών είναι όμως ιδιαίτερο για τον νεαρό Τούρκο που δήλωσε κατά την ανάκρισή του ότι, υπηρετεί ως καταδρομέας στον Τουρκικό Στρατό.

Ο ίδιος μάλιστα αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες που μετέφερε και παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο. Από την πρώτη ανάλυση, έχει διαπιστωθεί πως κρυβόταν πίσω και από άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Όπως φαίνεται ήταν μέλος κυκλώματος και κέρδιζε χρήματα από τη διακίνηση μεταναστών.

Ο ρόλος του, όχι μόνο στην υπόθεση της διακίνησης, αλλά κυρίως για το αν είχε και άλλους απώτερους στόχους, όπως για παράδειγμα την κατασκοπία ερευνάται από κλιμάκια ασφαλείας αλλά και της ΕΥΠ που έχουν μεταβεί από την πρώτη στιγμή στην Κω από την Αθήνα.

‘Όπως μάλιστα προκύπτει από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στο κινητό του τηλέφωνο, ο καταδρομέας έχει και άλλες φορές κάνει παράνομες μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα, καθώς βρέθηκαν σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…