Κως: Αφαιρέθηκαν κακοποιημένες αγελάδες από ιδιοκτήτες, μετά από εισαγγελική διάταξη

[ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ] Κως - Κακοποιημένες αγελάδες: «Καταγράψαμε σε φωτογραφίες και βίντεο την πορεία της υγείας των ζώων και τον υπεράνθρωπο αγώνα των εθελοντών».

C Abused Cows Kos Island 06

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το hellenincanimalwelfare.gr, με διάταξη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω, αφαιρέθηκαν οριστικά, τα κακοποιημένα βοοειδή από την κατοχή των κτηνοτρόφων ιδιοκτητών τους και διατάχθηκε η παράδοσή τους σε κτηνοτρόφους και ιδιώτες του νησιού – Κως – Κακοποιημένες αγελάδες: «Καταγράψαμε σε φωτογραφίες και βίντεο την πορεία της υγείας των ζώων και τον υπεράνθρωπο αγώνα των εθελοντών».

Τα ζώα τελούσαν σε προσωρινή αφαίρεση από τους ιδιοκτήτες τους, από τις 6.2.2022, και η φροντίδα τους είχε ανατεθεί στην Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (ΠΦΟ), η οποία είχε παραστεί με δικηγόρο της στην ποινική δίκη.

Η ΠΦΟ ανέθεσε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υποσιτισμένων βοοειδών σε δύο εξειδικευμένους κτηνιάτρους που μετέβησαν στην Κω από την Καρδίτσα και την Κρήτη. Οι κτηνίατροι παρέμειναν πέντε ημέρες στο Πλατύ Κυπαρίσσι, στο χωράφι-κολαστήριο όπου τα ζώα είχαν βρεθεί σε κατάσταση ακραίου υποσιτισμού, δίπλα στα έξι νεκρά που καταμέτρησε η Αστυνομία. Χορηγήθηκαν οροί ασβεστίου σε όσα ήταν κατάκειτα και αντιβιώσεις, οροί βιταμινών, αντιπαρασιτικά και ειδική διατροφή με πρόγραμμα σίτισης για το σύνολο των ζώων.

Κακοποιημένες αγελάδες – Καταγράψαμε σε φωτογραφίες και βίντεο την πορεία της υγείας των ζώων και τον υπεράνθρωπο αγώνα των εθελοντών, που μετέφεραν καθημερινά νερό και τροφές, σήκωναν τα κατάκοιτα ζώα με ιμάντες και τα στήριζαν με το σώμα τους προκειμένου να σταθούν όρθια και να κυκλοφορήσει το αίμα στα πόδια τους. Μόνον ένα μοσχαράκι δεν άντεξε.

Σε αντίθεση με όσους ευαισθητοποιημένους πολίτες και κτηνοτρόφους αγωνίστηκαν μαζί μας για την επιβίωση των κακοποιημένων ζώων και τους οποίους ευχαριστούμε, το Τμήμα Κτηνιατρικής Κω στάθηκε εξαρχής απέναντι, απαιτώντας από την ΠΦΟ – μια μη κερδοσκοπική οργάνωση προστασίας των ζώων – να δημιουργήσει κτηνοτροφική εγκατάσταση εκμετάλλευσης βοοειδών!

Από την Παρασκευή 25.2.2022 στις 4 το απόγευμα που κοινοποιήθηκε η εισαγγελική διάταξη οριστικής αφαίρεσης των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, η σίτιση και περίθαλψη των ζώων που σώσαμε είναι στην αποκλειστική ευθύνη των αρμοδίων Υπηρεσιών του νησιού της Κω.

Πηγή: hellenicanimalwelfare.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…