Newsroom

Newsroom

Κορυφαία διάκριση για το πρόγραμμα STEMpowering Youth, στα Ecsite Awards 2019

Το πρόγραμμα STEMpowering Youth του Ιδρύματος Vodafone, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, είναι το πρόγραμμα που απέσπασε φέτος την κορυφαία διάκριση SustainableSucces Award, στα Mariano Gago Ecsite Awards 2019. 

5cff56e9825e6345363fffd3

Συγκεκριμένα ξεχώρισε στην κατηγορία Sustainable Successως ένα εμπνευστικό και προσιτό εργαλείο ενδυνάμωσης των νέων, που φέρνει τη STEM τεχνογνωσία ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σχολεία της χώρας.

 

Το STEMpowering Youth επικροτήθηκε ομόφωνα από την κριτική επιτροπή του θεσμού, ως αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας βιώσιμης συνεργασίας, που παραμένει πιστή στις αξίες του επιστημονικού χώρου για ενσωμάτωση και αξιοποίηση της διαφορετικότητας. Παράλληλα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και κέρδισε τις εντυπώσεις μέσα από τον ουσιαστικό αντίκτυπο που έχει στην ελληνική κοινωνία, έχοντας εκπαιδεύσει, στα 3 χρόνια υλοποίησής του, περίπου 12.400 μαθητές, σε 47 περιοχές της χώρας.

«Η αναγνώριση του εκπαιδευτικού προγράμματος STEMpowering Youth στο πλαίσιο των διεθνών βραβείων Mariano Gago Ecsite Awards με την απονομή του Sustainable Success Award αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας στο Ίδρυμα Vodafone, αλλά και τους συνεργάτες μας στην Science Communication και την Ελληνογερμανική Αγωγή. Είναι μια σημαντική επιβράβευση του δέσμευσής μας να παράγουμε κοινωνική αξία στην Ελλάδα, προσφέροντας σε περισσότερους νέους τη δυνατότητα να εμπνευστούν, να αναζητήσουν οι ίδιοι λύσεις σε πραγματικά προβλήματα και να αναπτύξουν καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές. Μας κινητοποιεί να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερους μαθητές και καθηγητές ανά την Ελλάδα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες μέσα από την βιωματική διδασκαλία των επιστημών και τη δημιουργία», δήλωσε η Νικόλ Ιωαννίδη Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας.

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία,συμπλήρωσε: «Δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κάθε έφηβο, ώστε να ασχοληθεί με την επιστήμη και τη μηχανική. Όλες οι δουλειές είναι απαραίτητες και η ποικιλομορφία ζωτικής σημασίας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να καλλιεργήσουμε τον επαγωγικό τρόπο σκέψης για τη λήψη αποφάσεων, με βάση δεδομένα και γεγονότα. Να ενθαρρύνουμε την κριτική σκέψη, της αμφισβήτησης και των υποθέσεων, για την καινοτομία και την απελευθέρωση της δημιουργικότητας».

Τα Mariano Gago Ecsite Awardsαπό το 2015, επιβραβεύουν πρωτοβουλίες και προγράμματα απ’ όλη την Ευρώπη, που προωθούν την επιστήμη, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Διοργανώνονται από το δίκτυο Ecsite European Network Science Centres and Museums, που αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη διεύρυνση της επιστήμης, με μέλη περισσότερους από 350 οργανισμούς, επιστημονικά κέντρα και μουσεία σε πάνω από 50 χώρες.

Σχετικά με το STEMpowering Youth

Το STEMpowering Youth είναι ένα εξωσχολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης STEM (Επιστήμη – Τεχνολογία – Μηχανική – Μαθηματικά), που υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 3 πυλώνες: τα Eξωσχολικά δίμηνα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια STEM, τα Εκπαιδευτικά Πακέτα Υλικών για τον εμπλουτισμό των σχολικών μαθημάτων Θετικών Επιστημών και το Μobile εκπαιδευτικό παιχνίδι “The MoondiverXperience”, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ SciFY – ScienceFor You και φέρνει τις βασικές αρχές της Αστρονομίας στη διάθεση των μαθητών αλλά και όλων όσων θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε αυτόν τον τομέα.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: http://scico.gr/7809/

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…