Κορτζίδης: "Φταίει το πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων" (video)

Απαντήσεις για την υπόθεση του λούνα παρκ, έδωσε ο δήμαρχος του Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, με σημερινή συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων,…

kortzidis

Απαντήσεις για την υπόθεση του λούνα παρκ, έδωσε ο δήμαρχος του Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, με σημερινή συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κορτζίδης επικαλέστηκε το πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο και την απειρία. Τόνισε, επίσης ότι θεώρησαν πως πρόκειται για προσωρινή λειτουργία του παιδότοπου και γι’ αυτό, όπως είπε, εκτίμησαν ότι δεν χρειαζόταν άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.

«Κατηγορήθηκα με τον πιο έντονο τρόπο ότι κρύβομαι από τα ΜΜΕ και δεν βγαίνω να τοποθετηθώ για το θέμα», είπε ο κ. Κορτζίδης και πρόσθεσε: «Επέλεξα αυτή την στάση για δυο λόγους: Ο πρώτος ήταν ότι μέχρι χθες είχαν περάσει μόνο δυο 24ωρα και το παιδί δεν είχε ακόμα ταφεί. Δεν θέλαμε πριν να γίνει η ταφή να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα ΜΜΕ. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν θέλαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων πριν να έχουμε μια στοιχειώδη έρευνα του προβλήματος».

Ο κ. Κορτζίδης είπε επίσης ότι ήδη διεξάγεται έρευνα από διάφορες αρμόδιες Αρχές. «Θέλω να πω ότι υπάρχει ένα πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο για την λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων». Και συνέχισε: «Επίσης ως δήμος δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία δεν έχουμε εκδώσει μέχρι τώρα τέτοιου είδους άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Η επιχείρηση δεν κατάθεσε αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση τέτοιας άδειας. Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία 3-4 μηνών και όχι μια μόνιμη εγκατάσταση». «Ήταν σωστό αυτό ή λάθος;», διερωτήθηκε τονίζοντας πως αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει να δοθούν απαντήσεις το συντομότερο.

 

 

Ο κ. Κορτζίδης σε προσωπικό τόνο είπε: «Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να είχα κάνει κάτι περισσότερο. Προσπαθώ με ανιδιοτέλεια να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου». Ο δήμαρχος Ελληνικού απέδωσε μάλιστα την σφοδρή, όπως είπε επίθεση που δέχεται από ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους που τον χαρακτηρίζουν ως εγκληματία σε συμφέροντα.

Παράλληλα τόνισε πως «αυτοί που μας κατηγορούν, ψήφισαν ομόφωνα τις αποφάσεις για να παραχωρήσουμε το χώρο. Δεν είχαμε καμία καταγγελία. Κάποιοι περίμεναν να γίνει αυτό το συμβάν για να μας πουν ”εμείς σας τα λέγαμε”».

Ο κ. Κορτζίδης, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα χειροκροτούμενος, επισήμανε πως ο δήμος περιμένει το πόρισμα των ελέγχων που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, αναφορικά με το τραγικό συμβάν. «Περιμένουμε να κριθούμε από τους ελέγχους που γίνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Ελληνικού τόνισε επίσης ότι υπεύθυνοι για ελέγχους μετά είναι το υπουργείο Ανάπτυξης και οι φορείς πιστοποίησης των παιχνιδιών, ωστόσο αποδέχτηκε ότι ήταν λάθος που ο Δήμος δεν διαθέτει δικό του τεχνικό σύμβουλο.

Ωστόσο δεν δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις γιατί παρέμενε στο χώρο η συγκεκριμένη επιχείρηση αφού η εκμίσθωση του χώρου έληξε στις 15 Φεβρουαρίου, παρά μόνο ότι το μίσθωμα δινόταν προς τον Δήμο ακόμα και μετά τη λήξη της περιόδου εκμίσθωσης και πως είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι η επιχείρηση θα αποχωρούσε σύντομα από τον χώρο.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…