«Το κορωνοπάρτι της κυβέρνησης»: Πυρά Μανδραβέλη και Καθημερινής για τις παρελάσεις

Η «κολοκυθιά» το αγαπημένο σπορ της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Πάσχο Μανδραβέλη

4963194

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι φωνές που αν και στηρίζουν την κυβέρνηση, ασκούν σκληρή κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

Τη σκυτάλη από το ξέσπασμα Βενιζέλου για τους νεκρούς του κορονοϊού, παίρνουν τώρα ο Μανδραβέλης και η Καθημερινή που βάζουν στο στόχαστρο την απόφαση της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση των εορτασμών του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου και της παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημερινό του άρθρο, με τον αιχμηρό τίτλο «Το κορωνοπάρτι της κυβέρνησης», ο εμβληματικός αρθρογράφος της Καθημερινής, Πάσχος Μανδραβέλης, καυτηριάζει τη στρατηγική Μητσοτάκη απέναντι στην απειλή της πανδημίας ξεκινώντας από το παράδειγμα της «κολοκυθιάς»…

Συγκεκριμένα ο Μανδραβέλης χρεώνει το «σπορ της κολοκυθιάς» στην κυβέρνηση και στον Βορίδη σε ό,τι έχει να κάνει με τις παλινωδίες στο θέμα των παρελάσεων και τον εορτασμών.

Αναφέρει ενδεικτικά ο αρθρογράφος: «Δήλωσε (σσ ο Βορίδης) ότι στην εξαιρετικά επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη χιλιάδες θα συνωστιστούν διότι “έχουμε καθημερινά συγχρωτισμό, ο οποίος γίνεται από τις διαδηλώσεις, ο οποίος γίνεται από διάφορα πράγματα. (…) Ε, δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε…”.

Ωραία λογική! Επειδή παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι δυνατόν να πούμε ότι πρέπει να σταματούν στο κόκκινο φανάρι τα κρατικά αυτοκίνητα; Ετσι η κολοκυθιά θα συνεχιστεί με την επίσημη πλέον σφραγίδα του κράτους. Στο επόμενο κορονοπάρτι κάποιος θα πει “στις παρελάσεις με χιλιάδες ανθρώπους δεν κολλάει, στο πάρτι που ήταν 50 άτομα κολλάει;”

Υπάρχει, όμως, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από το γεγονός ότι δεν πρέπει η πολιτεία να ανταγωνίζεται τους πολίτες της στην παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της κοινής λογικής. (…)

Δυστυχώς με βάση απυτό το κριτήριο, οι κυβερνητικές αποτυχίες συσσωρεύονται. Τα μέτρα και σταθμά πολλαπλασιάζονται. Το μαζικό κορονοπάρτι που ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη είναι απλώς το τελευταίο κρούσμα…».

349486g kathimerini1 rotated 1