Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

Ακόμα 1.303 θάνατοι στις ΗΠΑ - Σχεδόν 1.000 κρούσματα στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt

ap fertr

Πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό είχαν καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη, εκ των οποίων σχεδόν το 80% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση ανακοινώσεις επίσημων πηγών ως χθες Δευτέρα στις 23:50 (ώρα Ελλάδας), όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πρακτορείο δείχνουν πως έχουν καταγραφεί 3.003.344 κρούσματα μόλυνσης και 209.338 θάνατοι. Η ήπειρος που πλήττεται περισσότερο είναι η Ευρώπη, με 1.393.779 κρούσματα και 126.223 θανάτους. Ενώ οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα (980.008 κρούσματα, 55.637 θάνατοι) και επίσης αυτή όπου η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που έχουν διαγνωστεί και ανακοινωθεί δεν αποτελεί πάντως παρά κλάσμα του πραγματικού, καθώς πολλές χώρες υποβάλλουν σε εξετάσεις μόνο τους πιο σοβαρά ασθενείς.

Στο ίδιο συμπέρασμα, ότι τα κρούσματα σε διεθνές επίπεδο ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, είχε καταλήξει νωρίτερα χθες το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς με βάση τη δική του καταμέτρηση.

ΗΠΑ: Ακόμα 1.303 θάνατοι

Άλλοι 1.303 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός καταγράφηκαν το προηγούμενο εικοσιτετράωρο στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα μόλυνσης έχουν πλέον φθάσει σχεδόν το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των 210.000 θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ. Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη θρηνεί πλέον 56.144 νεκρούς.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας) πως η χώρα του δεν θα «ξεχάσει ποτέ» εκείνους που «θυσιάστηκαν» για να προστατεύσουν τον κόσμο εξαιτίας της «ανικανότητας» ή «κάποιου άλλου πράγματος» από πλευράς της Κίνας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να απαιτήσει αποζημιώσεις από το Πεκίνο για το βαρύ πλήγμα που καταφέρνει στην αμερικανική οικονομία η παγκόσμια πανδημία.

Σχεδόν 1.000 κρούσματα στο αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στις τάξεις του πληρώματος αμερικανικού αεροπλανοφόρου έφθασε τα 969, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ενώ το σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Από τα μέλη του πληρώματος του USS Theodore Roosevelt που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2, τα 14 έχουν ιαθεί, διευκρίνισε το αμερικανικό γενικό επιτελείο ναυτικού, όπως μεταδίδει το dpa και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ξέσπασμα πάνω στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ μετατράπηκε σε πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ, αφού αποκαλύφθηκε πως ο κυβερνήτης του ζητούσε με επείγουσα επιστολή του βοήθεια από την ιεραρχία, καθώς ο κορονοϊός εξαπλωνόταν με γοργούς ρυθμούς στο πλοίο του. Η επιστολή διέρρευσε σε μέσα ενημέρωσης και ο κυβερνήτης, ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του στις αρχές Απριλίου.

Μετά την αμφιλεγόμενη απομάκρυνση του αξιωματικού, ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού Τόμας Μόντλι αναγκάστηκε με τη σειρά του να παραιτηθεί, όταν διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης ηχητικό απόσπασμα ομιλίας του κατά τη διάρκεια της οποίας επέπληττε τον αξιωματικό απευθυνόμενος στο ίδιο του το πλήρωμα, αποκαλώντας τον ανόητο.

Όταν ο Κροζίερ κατέβηκε από το πλοίο, το πλήρωμά του τον τίμησε επευφημώντας τον παρατεταμένα. Ο πλοίαρχος επαινείται από αρκετούς στις ΗΠΑ διότι ανέλαβε πρωτοβουλία και δεν δίστασε να θέσει την καριέρα του σε κίνδυνο για να προστατεύσει τα σχεδόν 5.000 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων υπό τη διοίκησή του.

Μετά την αποχώρηση του Κροζίερ — ο πλοίαρχος έχει επίσης μολυνθεί — από το αεροπλανοφόρο, ένας ναύτης του υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει βρεθεί στο μεταξύ αντιμέτωπο με ξέσπασμα πάνω σε δεύτερο πολεμικό, το USS Kidd, στο οποίο είχαν αναφερθεί 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα ως χθες.

Έξι νέα κρούσματα στην Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός διπλάσιος από τα 3 που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 82.836.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.633 νεκρούς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας διευκρίνισε ότι τρία από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό. Τα τρία κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, η οποία γειτονεύει με τη Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Εντοπίστηκαν 40 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, αριθμός αρκετά αυξημένος σε σύγκριση με τα 25 της προηγουμένης.

Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

2024 04 29 22 25 29

Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper δήλωσε ότι οκτώ από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου…

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

Μαρίζα Κωχ

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

«60.000 Τούρκοι διαδήλωσαν έξω από το θέατρο που θα γινόταν το φεστιβάλ για να μην…

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

αεροδρόμιο 1

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

Το ζευγάρι είχε ανάρμοστη συμπεριφορά με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

kasselakis19

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε οτι συνομίλησε με τον Γιάννη Καλλιάνο, μετά την απώλεια του…