Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για την Αττική 

Σκέψεις για επαναφορά του sms και περιορισμό της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί

5129355 1

Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Η κατάσταση στην Αττική παραμένει στο «κόκκινο» και οι επιστήμονες υπογραμμίζουν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα, για να μην υπάρξουν πιέσεις στο σύστημα υγείας, καθώς συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να καταγράφονται νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, μια είδηση από τη Θεσσαλονίκη δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας. Μια 17χρονη η οποία νοσηλευόταν σε μονάδα για ασθενής με covid, αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το ΑΧΕΠΑ, τις επόμενες ημέρες.

Ο σταθερά αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, με αποτέλεσμα οι περισσότερες κλίνες εντατικής να είναι γεμάτες. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε χθες το βράδυ, το υπουργείο Υγείας προχωρά στην αύξηση των διαθέσιμων κλινών στο ΕΣΥ και στην επίταξη εντατικών σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ποια μέτρα σκέφτονται οι ειδικοί

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτρα που φέρονται να επεξεργάζονται οι ειδικοί είναι τέσσερα, με τα δύο πρώτα να φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα:

Πρώτον, η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα μέτρο που εδώ και λίγο καιρό έχουν προτείνει ανοιχτά οι λοιμωξιολόγοι, καθώς θεωρούν πως θα περιορίσει πολύ περισσότερο την εξάπλωση της πανδημίας.

Δεύτερον, ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms.

Τρίτον, η επαναφορά του sms για τις μετακινήσεις των πολιτών που είναι άνω των 65 ετών.

Τέταρτον, η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος αλλά δεν μπορεί να προχωρήσουμε σε νέο lockdown για 8 μήνες, τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σπύρος Πουρνάρας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και με τη χρήση μάσκας δεν θα έχουμε έξαρση των ιώσεων αυτό τον χειμώνα, είπε χαρακτηριστικά.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…