Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Τα νέα κρούσματα και θάνατοι που ανακοινώθηκαν ανά τον κόσμο

Μια ανάσα από τα 8 εκατ. κρούσματα η Ινδία - Κοντά στους 158.000 θανάτους η Βραζιλία - Πάνω από 900.000 κρούσματα στο Μεξικό - 267 θάνατοι σε ένα 24ωρο στην Ισπανία

ap brazks

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία είναι πλέον περίπου δέκα χιλιάδες λιγότερα από το ορόσημο των οκτώ εκατομμυρίων, καθώς το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 43.893 νέα, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία, με 7,99 εκατομμύρια διαγνωσμένες μολύνσεις, καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι 8,7 εκατομμύρια.

Ο ημερήσιος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε πτώση, μετά την κορύφωσή του τον Σεπτέμβριο, όμως ειδικοί προειδοποιούν πως ενδέχεται να υπάρξει νέα επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς πλησιάζουν μεγάλες ινδουιστικές γιορτές, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 θεωρούνται συγκριτικά λίγοι με δεδομένο το πλήθος των μολύνσεων και τον τεράστιο πληθυσμό της χώρας, έχουν φθάσει μολαταύτα τους 120.010, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 508 ασθενείς, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Βραζιλία: Κοντά στους 158.000 οι θάνατοι

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλα 29.787 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 549 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί πάνω από 5,4 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας αγγίζει τους 158.000 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Μεξικό: Έσπασε το φράγμα των 900.000 κρουσμάτων

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 5.942 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν ακόμη 643 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 89.814 νεκρούς επί συνόλου 901.268 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ωστόσο επισημαίνουν πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερος έως ακόμη και κατά 50.000 από αυτόν των καταγεγραμμένων επισήμως.

Καναδάς: Πάνω από 10.000 οι θάνατοι

Ο Καναδάς, που πλήττεται σκληρά από το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ξεπέρασε χθες το όριο των 10.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, κατά τα επίσημα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνουν καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πάνω από το 90% των θανάτων έχουν καταγραφεί στις δύο μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες επαρχίες της χώρας, στο Οντάριο (3.103 θάνατοι) και πάνω απ’ όλα στο Κεμπέκ (6.172 νεκροί), επίκεντρο της πανδημίας, που άρχισε να εξαπλώνεται στην καναδική επικράτεια τον Μάρτιο.

Ως το βράδυ χθες Τρίτη στον Καναδά είχαν καταγραφεί 10.001 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 222.670 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, δείχνουν οι αριθμοί που συγκεντρώνουν τα δημόσια δίκτυα CBC/Radio-Canada και CTV.

Το όριο των 10.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 έχει ξεπεραστεί σε άλλες είκοσι χώρες παγκοσμίως, κατά τα δεδομένα που συλλέγει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναγνώρισε νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, την κόπωση που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του πληθυσμού, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των μολύνσεων και την σκλήρυνση των μέτρων σε όλη τη χώρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει κανένας ανάμεσά μας που να θέλει να έρχεται εδώ, για να δίνει συνεντεύξεις Τύπου με μάσκες, για να εξηγήσει (…) τα περισσότερα κρούσματα στα σχολεία μας, τους περισσότερους περιορισμούς που επιβάλλονται, που μας κατατρύχουν καθημερινά», είπε. Τα πράγματα «δεν θα είναι εύκολα», συνέχισε. «Τα Χριστούγεννα (…) έρχονται. Πιθανόν σε πολλές περιοχές της χώρας δεν θα μπορούμε να μαζευτούμε με τις οικογένειές μας, ακόμα κι αν προσέχουμε στ’ αλήθεια, τις εβδομάδες που θα έρθουν. Όμως ίσως», συμπλήρωσε, αφήνοντας να διαφανεί πως διατηρεί κάποιες ελπίδες πως το δεύτερο κύμα θα αναχαιτιστεί.

«Πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί», παρότρυνε ο Τριντό, διαβεβαιώνοντας πως «έρχονται εμβόλια» εναντίον του κορονοϊού.

Ισπανία: 267 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 18.418 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 267 ακόμη θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Αυτός ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Ιβηρικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.298 νεκρούς επί συνόλου 1.116.738 μολύνσεων στην ισπανική επικράτεια. Στην κορύφωση του πρώτου κύματος, στα τέλη Μαρτίου, η Ισπανία θρηνούσε σχεδόν 900 θανάτους καθημερινά.

Οι ισπανικές αρχές κήρυξαν σε κατάσταση συναγερμού όλη τη χώρα την 25η Οκτωβρίου προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας και επέβαλλαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για 15 ημέρες από την 26η.

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…