Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 821 τα κρούσματα συνολικά στην Ελλάδα, 78 νέα – 22 οι νεκροί στην Ελλάδα

78 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας με τα συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει πλέον 821 τα κρούσματα 

5060081 1

Εβδομήντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας, αναβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 821. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ στους 22 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, οι περισσότεροι άνδρες και με υποκείμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 75 έτη.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (78 επιπλέον από χθες), στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 134 ασθενείς, με τους 53 να είναι πιο σοβαρά και να νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Από τους θανόντες, 18 είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες – οι 21 είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εξιτήριο από τα νοσκομεία έχουν λάβει 36 άτομα, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότερα από 10.000 τεστ.

Θετικό είναι πως στη χώρα μας παραμένει χαμηλή η θνητότητα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ότι τα κρούσματα καταγράφονται χωρίς επιθετική αύξηση. Ο ιός ωστόσο δεν σέβεται καμία ηλικία, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έδωσε εκ νέου οδηγίες σε ασθενείς που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, να παραμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο το οποίο θα αερίζεται επαρκώς. Σημαντικό είναι επίσης να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας τα υπόλοιπα μέλη που διαβιούν στο ίδιο σπίτι.

Σε καραντίνα ο δήμος Μύκης στην Ξάνθη λόγω κορονοϊού

Μετά το θάνατο του ηλικιωμένου άνδρα στην περιοχή της Ξάνθης και κατόπιν συνεννόησης με τον δήμαρχο κηρύσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης.

“Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μύκης, από τις 18.00 το απόγευμα κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και η ευρύτερη κοινότητα και επιβλήθηκε απαγόρευση κίνησης των κατοίκων χωρίς εξαίρεση” είπε ο υφυπουργός και συνέχισε:

“Για τη τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων και τη συνδρομή σε οικίες χρονίων παθόντων θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών δυνάμεων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την επιτήρηση των μέτρων θα αναλάβει η ΕΛΑΣ. Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα και αποστέλλεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα χωριά του δήμου Μύκης ισχύει μέχρι τις 7 Απριλίου και θα επανεκτιμηθεί”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.