Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Στο «Σωτηρία» οι Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από το Diamond Princess

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» βρίσκονται οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στην Ιαπωνία λόγω του κορονοϊού.

AP Diamond Princess 0 1

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το πρωί προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και παρότι βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό κατά τη διάρκεια ελέγχων από ιατρικά κλιμάκια σε Ιαπωνία και Ιταλία θα τεθούν σε απομόνωση όπου και θα παρακολουθούνται για 14 ημέρες.

Παράλληλα, εξιτήριο από το ίδιο νοσοκομείο πήραν δύο Έλληνες πολίτες που είχαν επαναπατριστεί από την Κίνα στις 9 Φεβρουαρίου, καθώς είναι καλά στην υγεία τους.

Η ενημέρωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες που βρίσκονταν στην Ιαπωνία.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής Κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν εμφανίζουν καμία συμπτωματολογία και έχουν έως τώρα αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας».

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…