Κορονοϊός: Σε καραντίνα το Blue Star Mykonos στη Λήμνο λόγω ύποπτου κρούσματος

Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέλους του πληρώματος που παρουσίασε πυρετό

NewsRoom 12/03/2020 | 07:56

Συναγερμός έχει σημάνει στο πλοίο Blue Star Mykonos το οποίο είχε αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από Καβάλα με προορισμό μεταξύ άλλων Λήμνο και Μυτιλήνη λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό. Τότε ο καπετάνιος του πλοίου έδωσε εντολή να αποβιβαστεί το μέλος του πληρώματος στο λιμάνι της Καβάλας, το οποίο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής. 

Στις 2 τα ξημερώματα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και έκτοτε δεν έχει αποπλεύσει για τα επόμενα λιμάνια.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε τους επιβάτες ότι το πλοίο θα μείνει στη Λήμνο για άλλες 7-8 ώρες όσες δηλαδή αναμένεται ότι θα απαιτηθούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στο οποίο εστάλη δείγμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 τελικά το μέλος του πληρώματος είναι θετικό στον κορονοϊο,χωρίς ωστόσο, να έχει βγει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία. 

Στο πλοίο επιβαίνουν 378 επιβάτες - ανάμεσά στους οποίους και 21 που επιβιβάστηκαν από τη Λήμνο και οι οποίοι πιθανόν να έχουν ξαναβγει - και 77 άτομα πλήρωμα.