Κορονοϊός: Πληροφορίες για «εκτόξευση» κρουσμάτων από σήμερα

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση σε Αττική και Κρήτη. 

AP21007808907198 2

Νέα αλματώδη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού και σήμερα, Τετάρτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από πολύ νωρίς το πρωί έχουν καταγραφεί τόσα κρούσματα όσα καταγράφηκαν συνολικά όλη την προηγούμενη ημέρα. 

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι και θεωρείται δεδομένο πως οδεύουμε σε νέα σκληρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης, οι πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ μόνο ευοίωνες δεν είναι. Χθες καταγράφηκαν 2.353 κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, είναι ένας αριθμός που έχει ήδη ξεπεραστεί από νωρίς σήμερα το πρωί και το «κοντέρ»… «φλερτάρει» ήδη με τις 3.000. 

Όλα αυτά τη στιγμή που ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης προειδοποίησε πως αν δεν ανασχεθεί η διασπορά του ιού μπορεί να φτάσουμε στα 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως ενώ τα στοιχεία από τα λύματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων δείχνουν εκτόξευση των κρουσμάτων. 

Κατακόρυφη αύξηση «δείχνουν» τα λύματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορονοϊού σε αστικά λύματα και αφορούν την περίοδο από 22 έως 28 Φεβρουαρίου 2021, παρατηρείται τεράστια αύξηση της ποσοστιαίας μεταβολής στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Εκτόξευση ιικού φορτίου στην Κρήτη

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι συνολικά στην Κρήτη η κατάσταση. Απίστευτο ρεκόρ αύξησης καταγράφηκε στο Ρέθυμνο με +337%, στο Ηράκλειο καταγράφηκε αύξηση +199% και στα Χανιά +154%.
Επίσης, οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται έως +218% στο Βόλο και +66% στη Λάρισα ενώ οριακές κρίνονται, επίσης, οι αυξήσεις που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη, στο +10%, και στην Πάτρα, στο +15%.

Σταθερά στα ίδια υψηλά επίπεδα παραμένει η Αττική, που παρουσιάζει οριακή μείωση της τάξης του 3%.

Αγωνία για τις ΜΕΘ 

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής, καθώς οι άδειες κλίνες είναι μετρημένες. Τα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός» και «Σισμανόγλειο» δεν διαθέτουν πλέον άλλες κλίνες ΜΕΘ, ενώ «Αττικόν», «Θριάσιο», «Ασκληπιείο», «Ελπίς», ΚΑΤ, «Αγία Όλγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ έχουν απομείνει ελάχιστες. 

Η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη της εντατικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Αντωνία Κουτσούκου, μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως η κατάσταση μάλλον εξελίσσεται χειρότερα από την έξαρση του Νοεμβρίου, καθώς οι ασθενείς στα νοσοκομεία είναι ηλικίας μεταξύ 40 και 65 ετών.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…