Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Πέμπτος νεκρός στην Ιταλία

Πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

AP Corona Virus 0 2

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο 5ος νεκρός ήταν 88ετών και προερχόταν από τη Λομβαρδία. Ηλικιωμένοι ήταν και οι άλλοι τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον οι τρεις αντιμετώπιζαν κι άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας επιβεβαιώθηκε ότι ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 4, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai. Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κορονοϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο τέταρτος νεκρός είχε ανακοινωθεί λίγο νωρίτερα σήμερα, ενώ τα κρούσματα στη χώρα έφτασαν τα 203 από την Παρασκευή, τα περισσότερα στον ιταλικό βορρά. Το Μιλάνο θυμίζει πόλη – φάντασμα με σταματημένο μετρό, 50.000 ανθρώπους σε καραντίνα, κλειστά πανεπιστήμια και αστυνομικές περιπόλους, ενώ τα ράφια στα σούπερ μάρκετ αδειάζουν.

Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τον λόγο να κλείσουν τα σύνορα της Γαλλίας με την Ιταλία παρά την εξάπλωση του κορονοϊού.

“Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα είχε νόημα καθώς η κυκλοφορία του ιού δεν περιορίζεται μόνο στα διοικητικά σύνορα”, δήλωσε ο υφυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία–στην ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο–αυξήθηκαν το Σάββατο σε τουλάχιστον 150, οδηγώντας την κυβέρνηση της Ρώμης να αποκλείσει τις περισσότερο πληγείσες περιοχές στον βορρά, της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα»

«Η Ιταλία έσφαλε που δεν έλεγξε τους επιβάτες τράνζιτ από την Κίνα», δήλωσε ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει μόνο τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα, αλλά όχι και τις πτήσεις τράνζιτ. Με τον τρόπο αυτό, δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με πολλές αφίξεις επιβατών.

«Η Ιταλία πληρώνει το ότι δεν έβαλε αμέσως σε καραντίνα όλους όσοι έφτασαν από την Κίνα», συμπλήρωσε ο Ριτσιάρντι. Θεωρεί ότι το μέτρο απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από τις κινεζικές πόλεις δεν μπορούσε να περιορίσει από μόνο του τη διάδοση του κορονοϊού.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από σήμερα τίθεται σε ισχύ στην Ιταλία η αναστολή των σχολικών εκδρομών εντός και εκτός της χώρας. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε πριν από δυο ημέρες.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…