Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Πάνω από 5 εκατομμύρια κρούσματα σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Περισσότερα από 46.000 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ - 266 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό

ap brazks 1

Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπεράστηκε το όριο των 5 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων των κρατών της περιοχής.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 202.000 ανθρώπους στην περιφέρεια αυτή. Η Βραζιλία, με σχεδόν 95.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2,7 εκατ. ανθρώπους να έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, παραμένει η χώρα της περιοχής που δέχεται το βαρύτερο χτύπημα, καθώς και η χώρα που υφίσταται το δεύτερο χειρότερο πλήγμα στον κόσμο από την υγειονομική κρίση, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Πάνω από 46.000 νέα κρούσματα

Πάνω από 46.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν χθες Δευτέρα στο έδαφος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Έτσι ξεπέρασε τα 4,7 εκατομμύρια ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στη χώρα που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία στον πλανήτη, καθώς θρηνεί πάνω από 155.000 νεκρούς, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου υπέκυψαν στην COVID-19 άλλοι 532 άνθρωποι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε νωρίτερα χθες ότι η πανδημία βρίσκεται σε «υποχώρηση» σε κάποιες εστίες, στο Νότο και στη Δύση, μιλώντας για «πολύ ενθαρρυντικές» ενδείξεις.

Μόλις την προηγουμένη, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντέμπορα Μπερξ προειδοποιούσε πως η χώρα έχει εισέλθει σε «νέα φάση» της πανδημίας του κορονοϊού, επισημαίνοντας πως έχει πια εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων αγροτικών περιοχών, κι άρα κανένας δεν μπορεί να θεωρεί πλέον ότι είναι προστατευμένος.

Παγκοσμίως, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό αφότου έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Δεκεμβρίου στην Κίνα ξεπέρασε τα 18 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 680.000 και πλέον που υπέκυψαν.

Μεξικό: 266 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε ακόμη 266 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.767 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε έτσι τους 48.012 νεκρούς επί συνόλου 443.813 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό κατατάσσεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην τρίτη θέση του μακάβριου παγκόσμιου καταλόγου των κρατών που θρηνούν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα στην πραγματικότητα πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που επιβεβαιώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται επαρκής αριθμός τεστ.

Κολομβία: Πάνω από 10.000 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλα 10.199 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα των Άνδεων να φθάνει τους 327.850.

Το ίδιο χρονικό διάστημα άλλοι 367 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 11.017 νεκρούς, ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.

Στον αντίποδα, 6.488 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να φθάνει έτσι τους 173.727, σύμφωνα με την ίδια πηγή, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα 111.294 από τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα, την Μπογοτά, μεγάλο μέρος της οποίας παραμένει υπό περιορισμό.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκε στην Κολομβία την 6η Μαρτίου. Παρά τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε από τη 17η Μαρτίου, η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό. Μία ημέρα νωρίτερα, η Μπογοτά ανακοίνωνε 11.470 κρούσματα, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

Κίνα: 36 νέα κρούσματα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε ότι εντοπίστηκαν 36 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων 30 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, ενώ τα έξι κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», ταξιδιώτες που διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Τα 28 από αυτά τα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σιντζιάνγκ και δύο στην επαρχία Λιαονίνγκ, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση.

Δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν άλλοι 21 ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού, με τους 12 εξ αυτών να χαρακτηρίζονται «εισαγόμενες» περιπτώσεις.

Ακόμη 17 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 800 ασθενείς, οι 36 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 84.464 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…