Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Πάνω από 40.000 οι νεκροί στη Λατινική Αμερική

Πλησιάζουν τους 100.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ - Πάνω από 22.000 οι θάνατοι στη Βραζιλία

1024x1024 1 4

Η πανδημία του νέου κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε άλλους 638 ανθρώπους το προηγούμενο 24ωρο στις ΗΠΑ, όπου ο συνολικός απολογισμός έφθασε το βράδυ της Κυριακής τους 97.686 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται σε 1.641.585, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη (ανατολικά).

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού, σε απόλυτους αριθμούς θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης.

Πάνω από 40.000 οι νεκροί στη Λατινική Αμερική

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των επίσημων κυβερνητικών ανακοινώσεων, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με 22.666 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 363.211 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, η Βραζιλία των 210 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία σε όλη την περιφέρεια, ακολουθούμενη από το Μεξικό (7.394 νεκροί επί συνόλου 68.620 κρουσμάτων μόλυνσης) και το Περού (3.456 νεκροί επί συνόλου 119.959 κρουσμάτων μόλυνσης).

Παρά την υγειονομική καταστροφή στη χώρα του, που κατατάσσεται πλέον εδώ και λίγες ημέρες δεύτερη στον κόσμο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου πήρε μέρος χθες Κυριακή σε δημόσια συγκέντρωση μαζί με υποστηρικτές του, αψηφώντας για άλλη μια φορά τις συστάσεις των γιατρών και τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος εναντιώνεται στα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλει οι τοπικές αρχές στις περισσότερες πολιτείες, εμφανίστηκε μπροστά στο προεδρικό μέγαρο φορώντας λευκή μάσκα. Αλλά πολύ γρήγορα την έβγαλε για να χαιρετήσει το πλήθος, να σφίξει χέρια, να αγκαλιάσει υποστηρικτές του. Δεν δίστασε να πάρει ένα παιδί στους ώμους.

Ο αριθμός των νεκρών στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική διπλασιάστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και την Οικονομική Επιτροπή για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (ECLAC), η οικονομική κρίση που πυροδοτεί η πανδημία θα αφήσει άλλους 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους άνεργους στα κράτη της περιοχής φέτος.

Κίνα: 11 νέα κρούσματα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή της αναφέρθηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 3 την προηγουμένη.

Στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας διευκρίνισε ότι όλα τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Τα δέκα από τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Εσωτερική Μογγολία και ένα στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν.

Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 40 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, από 36 το προηγούμενο 24ωρο.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.985 στην Κίνα.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.634 νεκρούς.

Μεξικό: Κίνδυνος για 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εκτίμησε χθες ότι η πανδημία του κορονοϊού ενδέχεται να στοιχίσει στη χώρα ως και ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, καθώς πολλοί τομείς οικονομικής δραστηριότητας η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απόλυτα απαραίτητη παραμένουν κλειστοί.

Η μεξικανική οικονομία βρισκόταν ήδη σε ύφεση προτού χτυπήσει η πανδημία και διάφορες επενδυτικές τράπεζες προβλέπουν πλέον συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά ως και 9% φέτος προτού αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψη το 2021.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι εξαιτίας του κορονοϊού θα χαθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας», τόνισε ο Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδιδόταν απευθείας τηλεοπτικά. «Αλλά θα δημιουργήσουμε δύο εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας», δεσμεύθηκε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εκτίμηση του προέδρου συνάδει με αυτή του συντονιστικού συμβουλίου των μεξικανικών επιχειρήσεων (CCE).

Η κυβέρνηση του Λόπες Ομπραδόρ είχε διαβεβαιώσει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά καταγράφει το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλα θλιβερά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης.

Χθες Κυριακή υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 215 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 2.764 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας στη μεξικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 7.394 νεκρούς επί συνόλου 68.620 μολύνσεων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τους κανόνες για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των αυτοκινητοβιομηχανιών, των μεταλλείων και των ορυχείων και των κατασκευών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτές των ΗΠΑ και του Καναδά, χωρών με τις οποίες το Μεξικό έχει συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Τον Απρίλιο, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ετήσια έκθεσή του για την οικονομία που γενικά χρησιμοποιείται ως βάση για την κατάρτιση του προϋπολογισμού ότι η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί ως και κατά 3,9% φέτος, λόγω του «δραστικού» αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…