Κορονοϊός: Πάνω από 1.500 κρούσματα αναμένονται σήμερα – Τουλάχιστον 700 στην Αττική

«Ο απόλυτος αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ο υψηλότερος που έχουμε δει από την αρχή της πανδημίας», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ηρακλής Τσαγκάρης. 

ap corbd 1

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.500 φτάνοντας κοντά στα 2.000. Από νωρίς το πρωί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ ξεπερνούσε τα 1.000 ενώ υψηλά φαίνεται να βρίσκεται και ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν προσβληθεί από τον μεταλλαγμένο ιό. 

Αν και σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δυο εβδομάδες επιβολής των νέων σκληρότερων μέτρων, το αυστηρότερο lockdown δε φαίνεται να είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αφού τα περισσότερα κρούσματα σημειώνονται εκτός από το Ρέθυμνο, και πάνω από τα μισά εντοπίζονται στην Αττική. 

Χθες, Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν χαμηλός, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 880 κρούσματα ωστόσο, δεν είναι αντιπροσωπευτικός διότι μεσολάβησε το σαββατοκύριακο. Την περασμένη Παρασκευή ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 1.460, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να παραμένει σε κρίσιμα υψηλά επίπεδα. 

Η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων, έχει προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών που τονίζουν πως πρέπει να παραταθεί το lockdown τουλάχιστον για μία τουλάχιστον εβδομάδα. 

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, εντατικολόγος στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, Ηρακλής Τσαγκάρης, τόνισε  πως ο απόλυτος αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ο υψηλότερος που έχουμε δει από την αρχή της πανδημίας. «Σχεδόν 12 μήνες τώρα, ποτέ δεν είχαμε περισσότερους», είπε χαρακτηριστικά. 

Αυξημένες παραμένουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής και η πίεση θα συνεχιστεί και το επόμενο μήνα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου Σπύρο Πουρνάρα. Μόνο στο Αττικό νοσοκομείο έγινε προχθές η εισαγωγή δύο γηροκομείων. Ωστόσο, όπως είπε, ο κ. Πουρνάρας πάνω-κάτω παραμένουν σταθερές οι ηλικίες των ασθενών.  

 

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…