Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο 24ωρο

Επιτάχυνση της διάδοσης εκτός της Κίνας, κίνδυνος πανδημίας, δυσλειτουργίες στην Ιταλία...

AP 20056268471343

Η Κίνα κατέγραψε 71 νέους θανάτους κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, τον χαμηλότερο αριθμό εδώ και τρεις εβδομάδες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 2.663.

Αντίθετα, ο καθημερινός αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Κίνα αυξήθηκε και πάλι σε 508 κρούσματα, έναντι 409 χθες, ακόμη και αν παραμένει χαμηλότερος από τους αριθμούς που καταγράφονταν πριν από μία εβδομάδα. Συνολικά, περισσότερα από 77.000 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό στην ηπειρωτική Κίνα.

Εκτός της Κίνας, περισσότερα από 2.000 κρούσματα έχουν καταμετρηθεί από την έναρξη της επιδημίας, τα 41 εκ των οποίων θανατηφόρα.

Κίνδυνος «πανδημίας»

Αν η κατάσταση στην Κίνα βρίσκεται, γενικά, σε ρυθμό βελτίωσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για την διασπορά της επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάσχεση, κάνοντας παράλληλα ό,τι είναι στις δυνατότητές μας για να προετοιμασθούμε για ενδεχόμενη πανδημία», δήλωσε χθες ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι πολλές χώρες έχουν έτοιμα τα σχέδια για μία πανδημία, ορισμένες είναι πιθανόν να τα ενεργοποιήσουν ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αλλά ο ίδιος ο οργανισμός δεν σχεδιάζει να κάνει την «σημαντική ανακοίνωση», κηρύσσοντας δηλαδή «πανδημία».

Οι χώρες πρέπει να είναι προετοιμασμένες ότι ο ιός «θα τους χτυπήσει, κυριολεκτικά (sic), την πόρτα», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος.

Εξάπλωση στην Σεούλ και την Τεχεράνη

Εκτός της Κίνας, η Νότια Κορέα παραμένει η σημαντικότερη εστία της επιδημίας: 144 νέα κρούσματα καταγράφηκαν, ανεβάζοντας στα 977 τα άτομα που έχουν προσβληθεί στην χώρα. Τα 10 έχουν καταλήξει. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ, που επρόκειτο να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Μπουσάν, αναβλήθηκε για τον Ιούνιο.

Στο Ιράν, ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών της επιδημίας στους 15. Ο υφυπουργός Υγείας προσβλήθηκε από τον ιό, καθώς και ένας βουλευτής της Τεχεράνης.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Πτήση της Turkish Airlines, προερχόμενη από την Τεχεράνη και με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ετέθη σε καραντίνα στην Αγκυρα.

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε 9 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στα 17 τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην χώρα.

Το Ομάν ανακοίνωσε 2 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας σε 4 τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην χώρα.

Δυσλειτουργίες στην Ιταλία

Η Ιταλία, όπου δύο νέες περιοχές επλήγησαν από τον ιό, η Τοσκάνη και η Σικελία, είναι η πλέον πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα με 283 κρούσματα συνολικά και 7 θανάτους.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παραδέχθηκε δυσλειτουργίες σε νοσοκομείο της περιφέρειας του Μιλάνου που διευκόλυναν την εξάπλωση του ιού. Το νοσοκομείο υποδέχθηκε ασθενή που θεωρείται «ο ασθενής 1», από τον οποίο προήλθε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Λομβαρδία.

Σαράντα επιβάτες πτήσης της Alitalia προερχόμενη από τις πληγείσες περιοχές της Ιταλίας αναγκάσθηκε να επιστρέψει στην Ρώμη, αφού δεν έγινε δεκτή στο έδαφος του Μαυρικίου. Από την πλευρά τους, εκατοντάδες τουρίστες βρίσκονται περιορισμένοι σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Τενερίφης των Καναρίων Νήσων, όπου ένας ιταλός τουρίστας διαγνώσθηκε αρχικά θετικός στον ιό, ενώ ακολούθησε και η σύζυγός του.

Διακόπηκε η παραγωγή της νέας ταινίας «Mission Impossible», η οποία επρόκειτο να γυριστεί στην Ιταλία.

Η Αυστρία και η Κροατία ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας του Covid-19 (2 στην Αυστρία, 1 στην Κροατία).

Αναβολές ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ιαπωνία

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την απόφαση της αναβολής του συνόλου των ματς μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ενας άνδρας μεγαλύτερος των 80 ετών, εκ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, πέθανε από τον Covid-19. Πρόκειται για τον τέταρτο θάνατο επιβάτη του πλοίου που είχε τεθεί σε καραντίνα, ενώ 700 από τα άτομα που βγήκαν από το πλοίο διαγνώσθηκαν θετικά στον ιό.

Επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα του κοροναϊού στην Καταλονία

Οι ισπανικές υγεινομικές αρχές εντόπισαν σήμερα ένα κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Καταλονία, το πρώτο που καταγράφεται στην ηπειρωτική Ισπανία, σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia.

Το κρούσμα είναι το τέταρτο της χώρας έπειτα από τρεις τουρίστες από την Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία που εντοπίσθηκαν στα Κανάρια Νησιά και τη Μαγιόρκα να έχουν μολυνθεί από τον ιό

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…