Newsroom

Newsroom

Κορονοιός: Όλα «δείχνουν» έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη στις 23 Δεκεμβρίου

«Η Γερμανία υπολογίζει στην έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 για την Ευρωπαϊκή Ενωση «πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν

vaccine covid 1

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να εκδώσει μια θετική ετυμηγορία για το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 στις 23 Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα γερμανική κυβερνητική πηγή στο Reuters, με τις ευρωπαϊκές χώρες να οδεύουν προς το να καλύψουν τη διαφορά από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού.

«Ναι, ο EMA θα έχει τελειώσει στις 23 Δεκεμβρίου», δήλωσε η πηγή, αναφερόμενη στην αξιολόγηση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer από τον ευρωπαϊκό ρυθμιστικό φορέα.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως ελπίζει ότι θα υπάρχει έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας τον δρόμο για εμβολιασμούς πριν από το τέλος του έτους.

«Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία έγκριση πριν από τα Χριστούγεννα, θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τέλος του έτους», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Υγείας, καθώς έχει γίνει εμφανές  ότι η γερμανική κυβέρνηση χάνει την υπομονή της για τον χρόνο που παίρνει στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν ένα εμβόλιο που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές χώρες.

Ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο ήδη κυκλοφορεί σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ο Καναδάς, ύστερα από τις θετικές αξιολογήσεις των δικών τους ρυθμιστικών αρχών.

Εκπρόσωπος του EMA επανέλαβε ότι ο ρυθμιστικός φορέας θα λάβει την απόφασή του για το εμβόλιο έως τις 29 Δεκεμβρίου το αργότερο, στο πλαίσιο της εν εξελίξει αξιολόγησης του αιτήματος για την υπό προϋποθέσεις έγκριση κυκλοφορίας.

Εκπρόσωπος της BioNTech δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Ο EMA εκδίδει συστάσεις για νέες ιατρικές θεραπείες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή που έχει τον τελικό λόγο για την έγκριση, ακολουθώντας συνήθως τη συμβουλή του ρυθμιστικού φορέα.

Η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές και πηγές από την Κομισιόν, ανέφερε νωρίτερα ότι στις 23 Δεκεμβρίου αναμένεται η θετική ετυμηγορία του EMA. Σύμφωνα με την Bild, η 26η Δεκεμβρίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για την έναρξη των εμβολιασμών στη Γερμανία.

Τι συμβαίνει με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣΔΩροκ

Τι συμβαίνει με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις

Προκλητική αρχειοθέτηση δικογραφίας με καταγγελίες για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων που αποκάλυψε το Documento.

«Έντονη ανησυχία» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ

787d150d feef 462a 8f81 ac5c45f4178b AP Britain Assange Protest

«Έντονη ανησυχία» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ

Τη Δευτέρα δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει τις αμερικανικές εγγυήσεις για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ…