Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών σε Αμερική και Αυστραλία

39.379 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο - Πάνω από 10.000 οι νεκροί στη Χιλή - Πάνω από 300.000 κρούσματα στο Περού

ap cjhgit

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 39.379 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ χθες Κυριακή.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται πλέον σε 2.876.143, σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής με έδρα τη Βαλτιμόρη.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης 234 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 129.891 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου ως τις 20:30 χθες βράδυ (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης ανήλθε σε 57.683 το Σάββατο, επίπεδο που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, όσο και ως προς αυτόν τον θανάτων.

Βραζιλία: 602 νέοι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 602 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 26.051 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε έτσι τους 64.867 θανάτους, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης έχουν ξεπεράσει τα 1,6 εκατ., σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Χιλή: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί

Η Χιλή ξεπέρασε χθες Κυριακή το όριο των 10.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, συνυπολογιζομένων των επιβεβαιωμένων και των πιθανών, όπως προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του, το υπουργείο Υγείας της Χιλής διευκρίνισε πως ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έχει πλέον φθάσει τους 10.159 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 7.057 περιπτώσεων που η αιτία θανάτου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν η COVID-19 και άλλων 3.102 που «πιθανόν» η αιτία θανάτου ήταν το οξύ σύνδρομο του αναπνευστικού συστήματος που προκαλεί η μόλυνση από τον SARS-CoV-2, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ως χθες Κυριακή, τα κρούσματα μόλυνσης είχαν ανέλθει σε 295.532.

Σε ημερήσια βάση, το υπουργείο Υγείας έκανε χθες λόγο για 116 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.685 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον SARS-CoV-2, ανάμεσά τους 438 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων.

Σε όλη τη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταμετρώνται 28.194 ενεργές περιπτώσεις. Έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, βρίσκονται στα 150 και πλέον κέντρα απομόνωσης που έχουν δημιουργηθεί από τις αρχές, ή έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους. 2.078 άνθρωποι νοσηλεύονται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, εκ των οποίων 1.736 είναι διασωληνωμένοι σε μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής. 385 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεξικό: 4.683 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε 273 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.683 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 30.639 νεκρούς επί συνόλου 256.848 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και αυτών που έχουν υποκύψει εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού συστήματος που προκαλεί είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα.

Περού: Πάνω από 300.000 τα κρούσματα

Οι αρχές του Περού ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι ξεπεράστηκε το όριο των 300.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τη χώρα των Άνδεων να κατατάσσεται πλέον στην πέμπτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, την ώρα που η κυβέρνηση έχει αρχίσει τη βραδεία διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας.

Στο κράτος αυτό της Λατινικής Αμερικής με 33 εκατομμύρια κατοίκους, το οποίο εξάγει μεγάλες ποσότητες χαλκού και άλλων μεταλλευμάτων, επιβλήθηκε lockdown τον Μάρτιο, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά οι αρχές δυσκολεύτηκαν πολύ να εφαρμόσουν την καραντίνα, την ώρα που ολοένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού υφίστατο βαρύ πλήγμα εξαιτίας του οικονομικού αντίκτυπου των μέτρων.

Το Περού κατατάσσεται δεύτερο σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης στην περιφέρεια, πίσω μόνο από τη Βραζιλία (1,6 εκατ.).

Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 ανέρχεται σε 10.589 νεκρούς. Πρόκειται για τον 10ο βαρύτερο στον πλανήτη, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς που επέβαλλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία, ειδικά ο τομέας-κλειδί των μεταλλείων. Το Περού κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στην παραγωγή χαλκού στον κόσμο.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 3.638 στα 302.718, πάντως ο ημερήσιος απολογισμός έχει μειωθεί σε σύγκριση με τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν η πανδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι επαπειλείται αναζωπύρωση, καθώς περισσότεροι πολίτες κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους μετά τη χαλάρωση των μέτρων.

Τα εμπορικά κέντρα έχουν ήδη ανοίξει ξανά τις πόρτες τους, αν και υποδέχονται αρκετά περιορισμένο αριθμό πελατών, ενώ η κυβέρνηση Βισκάρα προετοιμάζει τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας για την επανέναρξη των αεροπορικών δρομολογίων και των χερσαίων συγκοινωνιών από τα μέσα του τρέχοντος μηνός.

Νέα κρούσματα στην Αυστραλία

Τα σύνορα ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, θα κλείσουν από το μεσημέρι της Τρίτης επ’ αόριστον, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτόριας, ο Ντάνιελ Άντριους, εν μέσω του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορονοϊού στην πολιτεία του.

Οι αρχές της Βικτόριας κατέγραψαν 127 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες — τον υψηλότερο αριθμό αφότου άρχισε η πανδημία. Ανακοίνωσαν επίσης έναν νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19, γεγονός που αύξησε τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Αυστραλία στους 105 νεκρούς.

Το κλείσιμο των συνόρων της Βικτόριας με τη Νέα Νότια Ουαλία θα τεθεί σε ισχύ στις 11:59 αύριο (τοπική ώρα), διευκρίνισε ο Άντριους.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό αυξάνονται στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόριας, εδώ και αρκετές ημέρες, εξωθώντας τις αρχές να επιβάλλουν αυστηρά μέτρα, να συστήνουν την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να θέσουν σε απόλυτο lockdown εννέα πολυκατοικίες, σε συνολικά 30 συνοικίες της.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…