Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην Ευρώπη καθώς αυξάνονται τα νέα κρούσματα

Όλα τα μπαρ στο Παρίσι θα είναι κλειστά από αύριο και για δύο εβδομάδες

germany

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 35 εκατομμύρια χθες Κυριακή, με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία, με 7.411.716 μολύνσεις και 209.720 θανάτους.

Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανακλείσει σχολεία και καταστήματα σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε χθες ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι θέλει τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιμένει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο.

Εάν εγκριθούν, θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη αμερικανική μητρόπολη, που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα ελέγχου της επιδημίας μετά τον θάνατο 24.000 ανθρώπων, θα είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα πίσω στην άρση των μέτρων του.

Στην Ευρώπη, όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες, αυξάνονται παράλληλα και τα περιοριστικά μέτρα, κάποια εκ των οποίων ίσχυαν την περίοδο του πρώτου lockdown και μετά είχαν αρθεί.

Όλα τα μπαρ στο Παρίσι θα είναι κλειστά από αύριο και για δύο εβδομάδες.

Αλλά τα εστιατόρια και τα μπαρ που σερβίρουν φαγητό θα παραμείνουν ανοιχτά όμως θα λειτουργούν μέχρι τις 22:00, με νέα μέτρα ασφαλείας και με καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας των πελατών τους.

Η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε χθες σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού και όπως διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο σήμερα θα ανακοινωθεί μια νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων διάρκειας δεκαπέντε ημερών.

Τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων στη γαλλική πρωτεύουσα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 50% σε πληρότητα, ενώ θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην τηλεργασία.

Σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια οι συναθροίσεις περιορίζονται στα δέκα άτομα, ενώ απαγορεύονται οι γαμήλιες δεξιώσεις, τα φοιτητικά πάρτι και άλλες οργανωμένες εκδηλώσεις σε ενοικιαζόμενους χώρους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα, ενώ ειδικά στο Παρίσι και στις γύρω περιοχές η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους για όλους άνω των 11 ετών.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική και στους περισσότερους χώρους εργασίας.
 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…