Κορονοϊός: Με τη συνδρομή του στρατού η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στην Ισπανία

Έκτακτα μέτρα από τον Ισπανό πρωθυπουργό μετά τη συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων

NewsRoom 25/08/2020 | 16:08

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε σήμερα ότι καταφεύγει στον στρατό προκειμένου να βοηθήσει τις περιφέρειες της Ισπανίας -οι οποίες έχουν αρμοδιότητα στα θέματα που αφορούν την υγεία- να καταπολεμήσουν την έξαρση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που καλπάζει αριθμώντας πια πάνω από 28.000 θύματα.

«Η ισπανική κυβέρνηση θα θέσει στη διάθεση των περιφερειών το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων για να πραγματοποιούν την ιχνηλάτηση» των κρουσμάτων, δήλωσε ο Σάντσεθ στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του και διευκρίνισε πως 2.000 στρατιωτικοί θα αναπτυχθούν για τον σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες στη χώρα καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Την προηγούμενη Παρασκευή (21/8) το ισπανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 3.650 κρούσματα, όταν μόλις την προηγούμενη ημέρα είχαν διαγνωστεί 3.349 μολύνσεων από την Covid-19.

Το περασμένο 24ωρο, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 2.060 κρούσματα στη χώρα, αριθμό χαμηλότερο σε σχέση με τα επίπεδα που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος ωστόσο αύξησε σε 405.436 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων.