Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Λιγότεροι θάνατοι στις ΗΠΑ, περισσότερα κρούσματα στην Κίνα

Αναζωπυρώνεται η εξάπλωση του ιού στη Νότια Κορέα - 22 νέοι θάνατοι στη Γερμανία - Αυξάνονται τα κρούσματα σε Μεξικό και Σαουδική Αραβία

AP 20125600831322 1

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαπιστώθηκαν 776 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος που καταγράφεται από τον Μάρτιο, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 79.522, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 κυμαινόταν μεταξύ των 1.000 και των 2.500.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης, έχουν καταγραφεί 1.329.072 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, ωστόσο ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι υποτιμημένος, όπως από λίγο ως πολύ σε όλο τον κόσμο, ελλείψει επαρκούς αριθμού διαγνωστικών εξετάσεων, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

17 νέα κρούσματα στην Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για 17 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα επτά «εισαγόμενα», αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από την 28η Απριλίου.

Τα επτά «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί, ήταν αυξημένα κατά πέντε σε σύγκριση με την προηγουμένη.

Από τα δέκα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε αναφέρθηκαν στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη όπου έκανε την εμφάνισή του ο SARS-CoV-2 στα τέλη του 2019. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται στη μητρόπολη από την 11η Μαρτίου. Τρία κρούσματα αναφέρθηκαν στην Τζιλίν, ένα στη Λιαονίνγκ και ένα στη Χεϊλονγκτζιάνγκ.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 12, από 20 την προηγουμένη.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 82.918, ενώ ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.633, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών.

Γερμανία: 22 νέοι θάνατοι

Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 22 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο φθάνοντας τους 7.417 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 357 με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τα 169.575, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά μέσω Διαδικτύου το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες.

Νότια Κορέα: Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων

Στη Νότια Κορέα καταγράφηκε σήμερα ο μεγαλύτερος αριθμός νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό τον τελευταίο μήνα και πλέον, μετά την εμφάνιση νέας εστίας σε προάστιο της Σεούλ με έντονη νυχτερινή ζωή.

Η ασιατική χώρα, η οποία αποτελούσε τον Φεβρουάριο μια από τις μεγαλύτερες εστίες μόλυνσης στον κόσμο, θεωρείται από πολλούς πρότυπο στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Η ζωή άρχιζε να επανέρχεται σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς την περασμένη εβδομάδα, αλλά το Σαββατοκύριακο στη Σεούλ, στη γειτονική επαρχία Κιόνγκι και στην κοντινή πόλη Ιντσόν δόθηκαν εντολές να κλείσουν τα κλαμπ και τα μπαρ, καθώς οι αρχές φοβούνται δεύτερο κύμα μολύνσεων, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αναζωπύρωση καταγράφεται την ώρα που αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να προχωρούν στη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού του πληθυσμού.

Οι αρχές κατέγραψαν σήμερα 35 νέα κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 να φθάνει έτσι τους 10.909, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Κατά τη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων ημερών, η χώρα κατέγραφε τις οκτώ από αυτές μονοψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Ως το πρωί της Δευτέρας, 85 κρούσματα συνδέθηκαν με 29χρονο που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν μολυσμένος αφού πήγε για να διασκεδάσει στις αρχές Μαΐου σε πέντε κλαμπ και μπαρ στην Ιτέουαν, προάστιο της Σεούλ, ανέφερε μέσω Twitter ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Παρκ Γουάν-σουν.

Οι αρχές της πόλης προέτρεψαν όλους όσοι είχαν πάει στη συνοικία τις τελευταίες δύο εβδομάδες να υποβληθούν σε τεστ.

Οι υγειονομικές αρχές αποπειρώνται πλέον να ιχνηλατήσουν «χιλιάδες ανθρώπους» που σύχνασαν στα νυχτερινά κέντρα αυτά, τόνισε ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε ενώ οι αρχές άρχισαν να χαλαρώνουν από την Τετάρτη τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που επέβαλαν από τον Μάρτιο.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Νότια Κορέα κατατασσόταν στη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών που πλήττονταν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού μετά την Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2, στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Όμως οι αρχές κατάφεραν να ελέγξουν την κρίση θέτοντας σε εφαρμογή μια επιθετική στρατηγική «ιχνηλάτησης, τεστ και θεραπείας» για το οποίο επαινέθηκαν.

Αρκετοί δημόσιοι χώροι, όπως μουσεία και γκαλερί έργων τέχνης, έχουν ήδη αρχίσει να υποδέχονται επισκέπτες ξανά, ενώ μόλις άρχισαν οι αγωνιστικές περίοδοι ορισμένων δημοφιλών επαγγελματικών αθλημάτων, όπως το μπέιζμπολ και το ποδόσφαιρο. Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

1.900 νέα κρούσματα στη Σαουδική Αραβία

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Σαουδική Αραβία αυξήθηκε κατά 1.902 σε ένα 24ωρο και έχει πλέον φθάσει τα 39.048 συνολικά, μετέδωσε χθες Κυριακή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του βασιλείου, το SPA.

Το ίδιο διάστημα, επτά ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να ανέρχεται σε 246, ενώ 143 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Αμπντουλαλί, εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Υγείας.

Ο αξιωματούχος προέτρεψε τους πολίτες του βασιλείου να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ακόμη και όταν βρίσκονται στο σπίτι, να μην μοιράζονται ατομικά είδη και να τηρούν απόσταση από τα μέλη των οικογενειών τους.

Μεξικό: 3.500 νέα κρούσματα το Σαββατοκύριακο

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή 1.562 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 112 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, καθώς τα κυβερνητικά μοντέλα προέβλεπαν την κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προχθές Σάββατο και χθες Κυριακή καταγράφηκαν αθροιστικά 3.500 κρούσματα μόλυνσης.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό επισήμως ανερχόταν μέχρι χθες σε 3.645 νεκρούς επί συνόλου 35.022 κρουσμάτων μόλυνσης. Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί των θανάτων, και πολύ περισσότερο των κρουσμάτων, είναι αναμφίβολα πολύ υψηλότεροι, καθώς στη χώρα γίνονται συγκριτικά λίγα διαγνωστικά τεστ.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…