Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Κρούσμα άγνωστης προέλευσης σε επαρχία του Καναδά

Πρόκειται για γυναίκα που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό πρόσφατα και δεν είχε επαφή με κάποιον που να είναι γνωστό ότι είχε μολυνθεί

ObtenerFoto 2 1582206210

Η επαρχία της Βρετανικής Κολούμπια του Καναδά ανακοίνωσε ότι εντόπισε οκτώ πιθανά κρούσματα του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό πρόσφατα, μετέδωσε χθες Πέμπτη το τηλεοπτικό δίκτυο CBC News.

Η γυναίκα, περίπου 50 ετών, ζει στην περιφέρεια του Βανκούβερ και δεν είχε επαφή με κάποιον που να είναι γνωστό ότι είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, ούτε με κάποιον που να επέστρεψε από χώρα που πλήττεται από την επιδημία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα τέσσερα από τα νέα κρούσματα ήταν άνθρωποι που ζούσαν στο ίδιο σπίτι με ασθενή στην περιοχή Φρέιζερ που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το δίκτυο, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άλλοι δύο ασθενείς, ένα ζευγάρι περίπου 50 και περίπου 60 ετών, επέστρεψαν πρόσφατα από ένα ταξίδι στο Ιράν, ενώ το όγδοο κρούσμα ήταν κάτοικος του Σιάτλ που επισκεπτόταν συγγενείς στην περιοχή Φρέιζερ.

Η Βρετανική Κολούμπια έχει πλέον καταγράψει 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, από τα οποία οι 4 ασθενείς ανένηψαν, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της επαρχίας (BCCDC).

Η συγκεκριμένη καναδική επαρχία γειτονεύει με την πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου οι αρχές έχουν επιβεβαιώνει 70 κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…