Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Γέμισε το ΑΧΕΠΑ – Ένα βήμα πριν την επιλογή ασθενών

«Τα σύστημα έχει κρασάρει, δεν υπάρχει χώρος» ομολογεί ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Τσιούλης και επισημαίνει πως ολοένα και πλησιάζει ο καιρός που θα αρχίσει να γίνεται επιλογή ασθενών.

5131563

Συνολικά στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 180 ασθενείς COVID ενώ ακόμη 24 βρίσκονται σε ΜΕΘ. 

«Ξεκινάμε εφημερία με μηδέν κλίνες ΜΕΘ. Αγγίζουμε τα όρια μας. Δυστυχώς είναι ανάλογη η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία της πόλης. Το σύστημα έχει κρασάρει» αναφέρει ο κ. Τσιούλης μιλώντας στο Οpen.

Ερωτηθείς, αν η κατάσταση είναι τέτοια που έχουν φτάσει οι γιατροί στο σημείο να επιλέγουν ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. 

«Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αναγκαστικά πλέον θα πρέπει γίνει με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή. Ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων και άλλα κριτήρια. Δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει κορεσμός» επισημαίνει χαρακτηριστικά. 

 Το πρωί της Κυριακής ξεκινά η εκκένωση της νευρολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ με τους ασθενείς να μετακινούνται στο 424 ενώ αύριο θα μεταφερθούν και οι ασθενείς από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου στο ψυχιατρείο στη Σταυρούπολη προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για νοσηλείες COVID. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…