Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Κατέληξαν δύο ηλικιωμένες από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι – Στους 221 ο αριθμός των νεκρών

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι όπου εντοπίστηκαν χθες τα μαζικά κρούσματα

asthenoforo1

Στα 221 ανέρχονται πλέον τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας καθώς κατέληξαν σήμερα δύο ηλικιωμένες, 88 και 91 ετών, που διέμεναν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου την Τετάρτη εντοπίστηκαν 36 θετικά κρούσματα.

Πρόκειται για μια 88χρονη γυναίκα, η οποία είχε διακομιστεί από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης και για μια 91χρονη γυναίκα, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου.

Στα χθεσινά 36 καταγεγραμμένα κρούσματα στο Ασβεστοχώρι προστέθηκαν άλλα έξι σήμερα.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας άγγιξε τους 221, καθώς νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως τρεις ακόμη πολίτες κατέληξαν. Πρόκειται για έναν 87χρονο από τη Χαλκιδική και έναν 82χρονο από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και ο δεύτερος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ. 

Επιπλέον, ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή στο ΑΧΕΠΑ.

Εισαγγελική παρέμβαση μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…