Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Η συγκλονιστική μαρτυρία του ελληνοαμερικανού από το κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα

Για τα όσα περνάνε τις τελευταίες ημέρες εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess λόγω κορονοϊού που βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες σε καραντίνα, κοντά στο Τόκιο, μίλησε ο Ελληνοαμερικανός επιβάτης Μάθιου Σμιθ.

AP Diamond Princess 0

«Το τέλος της 14ης μέρας είναι σε δύο μέρες. Και μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος και είναι αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ιό, ελπίζουμε τουλάχιστον τότε να μπορέσουμε να φύγουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνοαμερικανός επιβάτης ο οποίος ζει σε μια καμπίνα του κρουαζιερόπλοιου μαζί με τη σύζυγό του.

Επισήμανε δε πως δεν έχει ελεγχθεί ακόμα, ούτε ο ίδιος, ούτε η σύζυγός του για τον κορονοϊό και πως είναι αμφίβολο να έχουν προσβληθεί λόγω της καραντίνας που βρίσκονται.

«Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν ελέγξει για τον ιό. Όλα είναι πιθανά, όμως δεδομένης της αλληλεπίδρασης που έχουμε με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια της κρουαζιέρας και δεδομένης απομόνωσης λόγω καραντίνας, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν έχουμε προσβληθεί».

Ο κ. Σμιθ μίλησε και για το πώς περνούν την ώρα τους στην καμπίνα, είπε ότι το προσωπικό τους φέρνει φαγητό και μόνο ορισμένες φορές βγαίνουν στο μπαλκονάκι.

«Μας λένε: ‘’Μην βγείτε από την καμπίνα σας’’. Βλέπουμε τα μέλη του πληρώματος που μας φέρνουν το φαγητό και άλλα πράγματα. Μερικές φορές μπορούμε να βγούμε στο μπαλκόνι μας και υπάρχουν κάποιοι άλλοι στα δικά τους μπαλκόνια, αλλά δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους», είπε ο κ. Σμιθ.

Στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται 3.700 περίπου επιβάτες και προσωπικό και ήδη οι 355 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…