Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 8 εκατομμυρίων κρουσμάτων στην Ινδία

Πάνω από 500 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία - Ξεπέρασαν τους 90.000 οι νεκροί στο Μεξικό - Η πανδημία "χτύπησε" και τη Σκάλα του Μιλάνου

ap inds 1

Στην Ινδία ξεπεράστηκε το ορόσημο των 8 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 49.881 νέα, σύμφωνα με τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο κατατάσσεται επίσης δεύτερη ως προς τον αριθμό των πολιτών της που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (9,1 εκατομμύρια).

Εξάλλου το προηγούμενο 24ωρο άλλοι 517 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 120.527 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας πάντως με βάση τα επίσημα δεδομένα είναι αισθητά μικρότερος από αυτόν στις ΗΠΑ (πάνω από 230.000 νεκροί), όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση στην Ινδία βρίσκονται σε πτώση, μετά την κορύφωσή τους τον Σεπτέμβριο, όμως ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας προειδοποιούν πως ενδέχεται να ενσκήψει νέα αναζωπύρωση της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς πλησιάζουν μεγάλες ινδουιστικές γιορτές.

Βραζιλία: Πάνω από 500 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 510 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 28.629 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο έχει φθάσει τους 158.456 νεκρούς επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 90.000 οι νεκροί

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 495 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 5.595 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 90.309 νεκρούς επί συνόλου 906.863 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερος ως ακόμη και κατά 50.000 από αυτόν των καταγεγραμμένων επισήμως.

Γερμανία: 16.774 νέα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.774 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 481.013, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 89 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή να φθάνει τους 10.272 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Η πανδημία “χτύπησε” και τη Σκάλα του Μιλάνου

Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει σκληρά την παγκοσμίου φήμης όπερα La Scala του Μιλάνου, καθώς τουλάχιστον 18 τραγουδιστές και τραγουδίστριες και 9 μουσικοί έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2, δήλωσε συνδικαλιστής χθες Τετάρτη.

Όλα τα μέλη της χορωδίας της όπερας τέθηκαν σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της ορχήστρας που παίζουν πνευστά, καθώς το θέατρο περιμένει να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν και άλλα μέλη του προσωπικού.

«Όλες οι πρόβες αναβλήθηκαν», διευκρίνισε ο Πάολο Πουλίζι, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στη Σκάλα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η όπερα άνοιξε ξανά τον Ιούλιο, αφού παρέμεινε κλειστή για τέσσερις μήνες, καθώς η Ιταλία δεχόταν το χτύπημα του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας. Αυτή την εβδομάδα, οι παραστάσεις σταμάτησαν ξανά, εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης την Κυριακή να κλείσουν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα, ώστε να περιοριστεί η αναζωπύρωση των μολύνσεων.

Η ισχύς της εντολής αυτής της κυβέρνησης εκπνέει την 24η Νοεμβρίου και ο Πουλίζι σημείωσε ότι τα μέλη της όπερας έτρεφαν την ελπίδα πως η Σκάλα θα ήταν σε θέση να οργανώσει την παράσταση με την οποία εγκαινιάζεται κάθε χρόνο η νέα σεζόν, την 7η Δεκεμβρίου, εμβληματική εκδήλωση της ιταλικής πολιτιστικής ζωής.

Το Μιλάνο και ευρύτερα η περιφέρεια της Λομβαρδίας πλήττονται εκ νέου σκληρά από την πανδημία: κατέγραψαν 7.558 νέα κρούσματα χθες Τετάρτη. Η περιφέρεια που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα είναι η γειτονική Πιεμόντε (2.827 μολύνσεις).

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…