Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Νέο θλιβερό ρεκόρ με 1.690 κρούσματα στην Ελλάδα

1.690 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευης ο ΕΟΔΥ με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να ανέρχεται στις 37.196

5178404

Η έκθεση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1690 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το Σάββατο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Μέσω twitter o πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο, Σάββατο.

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αναβολή του σημερινού μηνύματος λόγω της τραγωδίας με τον σεισμό ανοιχτά της Σάμου. 

Tα μέτρα που εξετάζονται

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής μέτρα: Χρήση μάσκας παντού σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, μείωση ωραρίου εστιατορίων καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00, απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις πέντε το πρωί, χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε και Η υποχρεωτική τηλεργασία παρατείνεται μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, αλλά το ποσοστό παραμένει στο 40%

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…