Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – Που βρισκόμαστε σήμερα

Μια ανασκόπηση στην ημέρα που σημάδεψε ολόκληρη την επόμενη χρονιά για την Ελλάδα

AP 21034623037117 1

Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. Ήταν μία 38χρονη γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και νοσηλεύτηκε στο Αττικόν, νοσοκομείο αναφοράς για την Αθήνα.

Ήταν λοιπόν 26 Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες για να μας ενημερώσει για τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να τηρούνται οι κανόνες προσωπικής υγιεινής.

«Όσοι έχουν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και εάν εμφανίσουν συμπτώματα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δείτε στο βίντεο την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα:

Λίγη ώρα νωρίτερα, τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει η ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος του κορονοϊού στην Ελλάδα, μέσω ανάρτησης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος δήλωνε τότε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη και ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού. 

Οι αριθμοί περιγράφουν το τελευταίο έτος

Ακριβώς έναν χρόνο αργότερα οι αριθμοί αποτυπώνουν τη δυστοπική πραγματικότητα που ακολούθησε και συνεχίζει να μας επηρεάζει όλους.

Από τις 26 Φεβρουαρίου 2020 και το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, πλέον η χώρα μετρά 186.469 κρούσματα, ενώ η θλιβερή λίστα των θανάτων από κορονοϊό ανέρχεται πλέον στους 6.410 συμπολίτες μας.

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…