Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη για 300.000 νεκρούς στις ΗΠΑ έως την 1η Δεκεμβρίου

Ενδέχεται να σωθούν ως και 70.000 ζωές εάν οι Αμερικανοί φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους

1024x1024 1

Σχεδόν τους 300.000 νεκρούς ενδέχεται να πλησιάζει ο απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ την 1η Δεκεμβρίου, προέβλεψαν ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον χθες Πέμπτη, τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να σωθούν ως και 70.000 ζωές εάν οι Αμερικανοί τηρούν τη σύσταση να φορούν μάσκες σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Η πρόβλεψη αυτή του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου δημοσιοποιήθηκε την ώρα που μέλη της task force του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας προειδοποιούν πως μεγάλες πόλεις ενδέχεται να μετατραπούν σε νέες εστίες εάν δεν ληφθούν μέτρα.

«Αυτό που βλέπουμε στις ΗΠΑ μοιάζει με το τρενάκι του λούνα παρκ», σχολίασε ο Δρ. Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντής του IHME. «Φαίνεται πως ο κόσμος φοράει μάσκα και τηρεί την κοινωνική απόσταση όταν οι μολύνσεις αυξάνονται, αλλά αφού περάσει λίγος καιρός και τα κρούσματα μειωθούν, επικρατεί εφησυχασμός, μείωση της επαγρύπνησης», εξήγησε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην COVID-19 έχει ξεπεράσει πλέον τους 160.000, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν τα 4,9 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη.

Το IHME καταγράφει ότι οι μολύνσεις μειώνονται σε πολιτείες που είχαν μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας, όπως η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, η Φλόριντα και το Τέξας, αλλά αντιθέτως αυξάνονται σε Κολοράντο, Άινταχο, Κεντάκι, Μισισιπή, Μιζούρι, Οχάιο, Οκλαχόμα, Όρεγκον και Βιρτζίνια. Το Τενεσί και η Βόρεια Καρολίνα κατέγραψαν χθες ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 (42 και 73, αντίστοιχα)

Η πανδημία, που αρχικά είχε επίκεντρο την πολύ πυκνοκατοικημένη πόλη της Νέας Υόρκης, έχει πλέον εξαπλωθεί απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ, εν μέρει λόγω των ταξιδιών αναψυχής, και ειδικοί προειδοποιούν πως αυτός είναι δείκτης ότι «έχουμε μπελάδες μπροστά μας», όπως το έθεσε ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι μιλώντας χθες στο CNN.

Χθες Πέμπτη ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασε τους 2.060, ενώ καταγράφηκαν πάνω από 58.000 νέα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Το όριο των 2.000 θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19 είχε να ξεπεραστεί από την 7η Μαΐου.

Απίστευτο περιστατικό στον ΟΣΕ: Έσπασε τουαλέτα και γυναίκα αντί για Λάρισα κατέληξε στο νοσοκομείο

ΟΣΕ τουαλέτα

Απίστευτο περιστατικό στον ΟΣΕ: Έσπασε τουαλέτα και γυναίκα αντί για Λάρισα κατέληξε στο νοσοκομείο

Δείτε τις εικόνες από την σπασμένη τουαλέτα του ΟΣΕ στον Βόλο

Γλέντι στα social media με το παραλίγο Τσέρνομπιλ… στο ΑΠΘ – «Ορατές οι πρώτες παρενέργειες στην Θεσσαλονίκη»

ΑΠΘ 1

Γλέντι στα social media με το παραλίγο Τσέρνομπιλ… στο ΑΠΘ – «Ορατές οι πρώτες παρενέργειες στην Θεσσαλονίκη»

«Αναρχικοί που είχαν πάει διακοπές στο Τσέρνομπιλ πίσω από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις», ήταν ένα από…

Διονύσης Ατζαράκης: Το βίντεο του για την μη καταδίκη του Ηλία Μίχου είναι η αντίδραση που είχαμε όλοι μας

Ατζαρακης

Διονύσης Ατζαράκης: Το βίντεο του για την μη καταδίκη του Ηλία Μίχου είναι η αντίδραση που είχαμε όλοι μας

«Φεύγω, θα σας στείλω φωτογραφίες απ' το εξωτερικό, ξέρετε πως έβγαζε ο Μίχος φωτογραφίες με…