Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: Αυτή η χώρα βάζει τέλος στα εμβόλια

Ανακοινώνοντας ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν είναι πλέον αναγκαίο, αναστέλλεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τις 15 Μαΐου.

5350640

Την αναστολή του εμβολιαστικού προγράμματος αποφάσισε η Δανέζικη Αρχή Υγείας, η οποία επισήμανε ότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η βρετανική Daily Mail, οι επικεφαλής στον τομέα της υγείας δήλωσε ότι: «θεωρούν πως ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον αναγκαίος, καθώς το δανέζικο κράτος βρίσκεται σε καλό σημείο».

Η Δανία είναι μια εκ των χωρών που κατάργησε όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με το επιχείρημα ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία.

Την ίδια στιγμή βέβαια, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια «είναι ένα αποδεδειγμένο υπερόπλο».

«Ολοκληρώνουμε σταδιακά με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού μας ενάντια στην COVID-19» δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών της Δανίας, Bolette Soborg, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «AFP».

Επιπλέον, η ίδια πρόσθεσε ότι οι προσκλήσεις για εμβολιασμό θα σταματήσουν στις 15 Μαΐου και θα συνεχιστούν μετά το καλοκαίρι.

«Πριν την επανέναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος θα προηγηθεί μια ενδελεχής εκτίμηση από επαγγελματίες, σχετικά με το ποιος και πότε πρέπει να εμβολιαστεί και με ποια εμβόλια», τόνισε η Soborg.