Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 190 τα κρούσματα – Κλείνουν μπαρ, καφέ, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα

Από τα 190 κρούσματα τα 36 είναι υπό διερεύνηση, 11 είναι τα «ορφανά» κρούσματα

EK Koronoios Amalias

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, έφτασαν τα 190.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι από τα 190 κρούσματα, τα 11 είναι «ορφανά», δηλαδή δεν μπορεί να εντοπιστεί η πηγή μετάδοσης του ιού και εξήγησε ότι τα 9 από αυτά είναι στην Αττική. Ήδη 5 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας. Από την πανδημία η Ελλάδα καταγράφει ήδη έναν νεκρό, ενώ ακόμη 47 ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο και εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Όσον αφορά τα περαιτέρω μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν να κάνουν με: κλείσιμο εμπορικών κέντρων, καφέ, μπαρ και καφετέριες, μαγαζιά εστίασης εκτός ντελίβερι και take away , βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής. Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μετά από ομόφωνη εισήγηση των λοιμωξιολόγων, επεκτείνονται τα μέτρα απαγορεύσεων: “Το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον επειδή παρουσιάστηκαν νέα κρούσματα και δεύτερον επειδή τα μέτρα αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται”, είπε ο κ. Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων, κέντρων διασκέδασης, σινεμά και θεάτρων, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Κλειστά για δύο εβδομάδες παραμένουν επίσης και σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι και φροντιστήρια.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…