Κορωνάκης: Θα ξηλώσουμε το μνημόνιο νόμο - νόμο (video)

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, «κονταροχτυπήθηκαν» ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης. Ο Τάσος Κορωνάκης τόνισε:

cover
NewsRoom 11/05/2015 | 16:37

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, «κονταροχτυπήθηκαν» ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης. Ο Τάσος Κορωνάκης τόνισε:
Βρισκόμαστε προς το τέλος της επώδυνης αυτής διαδικασίας. Είναι πολύ σκληρή η μάχη και το ξέραμε από πριν. Στο Eurogroup δεν πάμε για καταληκτική συμφωνία, αλλά μπορεί να βγει μια έκθεση προόδου. Προς το συμφέρον όλων να πάμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό και για τη διαπραγμάτευση και για τη ρευστότητα.
«Η Ελλάδα μέχρι στιμής έχει πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, χωρίς να τρέχει χρηματοδότηση», είπε σε άλλο σημείο και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο.
«Η χώρα δεν θα πάει ούτε στα βράχια, ούτε σε μνημόνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωνάκης και πρόσθεσε:
«Το μνημόνιο θα ξηλωθεί νόμο-νόμο. Σε ζητήματα που έχουν δημοσιονομικό κόστος, υπάρχει διαπραγμάτευση.  Στόχος να κλείσουμε τη συμφωνία, χωρίς νέο δάνειο, χωρίς νέο μνημόνιο, για να βάλουμε σε εφαρμογή ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.»
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο κ Κορωνάκης σημείωσε πως «όπως ήταν σίγουρα δεν θα ξαναυπάρξει. Οι αντικειμενικές αξίες θα αλλάξουν και αυτό θα κάνει τη διαφορά. Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να καταφέρει να έχει τέτοια πλεονάσματα, ώστε να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Αν δεν καταφέρουμε να τον καταργήσουμε το 2015, θα το κάνουμε το 2016, αυτό είπε ο πρωθυπουργός».
Από την πλευρά του, ο Κώστας Καραγκούνης είπε «ποιος δεν θα ήθελε να έχουμε μια καλύτερη συμφωνία;» και δήλωσε ότι κατά την άποψή του «πάμε σε μια αναγκαστική, δεινή, χειρότερη από την προηγούμενη, συμφωνία».
Επιπλέον, ο κ. Καραγκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε πολύτιμο χρόνο, λέγοντας:
«Η Ελλάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγει από το μνημόνιο και να μην έχει ανάγκη από δανεικά, όπως έκανε η Πορτογαλία. Χάσαμε τρεις μήνες, επειδή όπως είπε και ο κ. Τσακαλώτος η κυβέρνηση δεν είχε ολοκληρωμένες προτάσεις».
«Το ζήτημα είναι ποιο είναι το αποτέλεσμα, αν σε κατατρέχουν τα ψέματα, αναγκαστικά θα πας σε νέο μνημόνιο», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

 

πηγη Newpost.gr