Κοροϊδία Μητσοτάκη προς τους Ρομά και τους κοινωνικά αποκλεισμένους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει για τις κοινωνικές ευαισθησίες του κόμματός του, μόνο που οι πράξεις του ίδιου, των βουλευτών και των στελεχών του δεν κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Μιλώντας πάντως σήμερα στον Real FM, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως το κόμμα του «απορρίπτει οποιαδήποτε έκφραση ξενοφοβίας, ρατσισμού και τεχνητού διχασμού της ελληνικής κοινωνίας», ενώ μας πληροφόρησε ότι χθες έπαιξε ποδόσφαιρο «με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά σε μια συμβολική κίνηση για να αποδείξουμε ότι για εμάς δεν υπάρχουν κοινωνικοί αποκλεισμοί».

5a6ef73c1dc52473658b4590

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να δούμε αν έστω ένα σημείο αυτής της πρότασης κρύβει την αλήθεια της ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκείνο που έχει ξεσηκωθεί επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια, όταν στη Βουλή ήρθαν νομοσχέδια που αν μη τι άλλο επέφεραν μια κοινωνική δικαιοσύνη. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ψήφισε για παράδειγμα το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, δεν ψήφισε την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, όχι απλώς δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για την αλλαγή στην ταυτότητα φύλου αλλά έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί έναν εξωγήινο ώστε να πείσει για τη θεωρεία του και φυσικά δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη ανοχή σ’ εκείνους που κατά καιρούς εκφράζουν απόψεις που κάθε άλλο παρά δημοκρατικές ή κοινωνικά ευαίσθητες μοιάζουν. Το να αναφερθεί κανείς στο παράδειγμα του Άδωνη Γεωργιάδη είναι ίσως περιττό, αφού προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για το ρατσιστικό παρελθόν του αντιπροέδρου του. Την ίδια στιγμή όμως που ο πρόεδρος της ΝΔ απομάκρυνε από το κόμμα του ιστορικά στελέχη του τα οποία τολμούσαν να ασκήσουν κριτική στον Γεωργιάδη (βλ. Ευάγγελο Αντώναρο και Κατερίνα Παπακώστα), επιδείκνυε μια περίεργη ανοχή σε άλλους που εξέφραζαν ρατσιστικές απόψεις.

Διαβάστε σχετικά: «Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν» (video)

Υπάρχει βεβαίως το παράδειγμα του Ιάσονα Φωτήλα ο οποίος έκρινε τον διορισμό ενός υποδιοικητή Νοσοκομείου στη βάση της αναπηρίας του λέγοντας ξανά και ξανά ότι λόγω αυτής δεν έχει τη δυνατότητα να διοικήσει, αν και την υποκρισία του μετά τη σημερινή του δήλωση περί κοινωνικών ευαισθησιών καταδεικνύει το παράδειγμα του Θανάση Δαβάκη. Πρόκειται για τον βουλευτή ο οποίος έβρισε προ μηνών τους τσιγγάνους, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θεώρησε σημαντικό να τον θέσει εκτός κόμματος.

Διαβάστε σχετικά: Αποκρουστικές δηλώσεις Φωτήλα περί αναπηρίας

Δηλαδή για να ανακεφαλαιώσουμε: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σήμερα από τη συχνότητα του Real FM μας πληροφόρησε ότι η ΝΔ κόπτεται για τα δικαιώματα και απορρίπτει οποιαδήποτε έκφραση ξενοφοβίας, ρατσισμού και τεχνητού διχασμού της ελληνικής κοινωνίας είναι ο ίδιος άνθρωπος που όπως πρόσφατα έγραφε ο Κώστας Βαξεβάνης σε άρθρο του αρνήθηκε να διαγράψει τον Δαβάκη για τις ρατσιστικές του απόψεις, δεν διέγραψε τον Γιάννη Μιχελάκη, ούτε και σχολίασε την καταδίκη του για χρηματισμό, δεν σχολίασε και φυσικά δεν διέγραψε τον Νίκο Γεωργιάδη για την εμπλοκή του σε υπόθεση παιδεραστίας, δεν ενοχλήθηκε για κανέναν από τους «άριστους» και «προκομένους» της κομματικής λαμογιάς, δημάρχους, πρώην νομάρχες κλπ, (όπως ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Πρεβεζάνος) που έχουν καταδικαστεί για όσα έκλεψαν έχοντας θέσεις στις οποίες τους ανέδειξε το κόμμα, δεν ενοχλήθηκε δηλαδή ποτέ από τον ρατσισμό, τη μίζα, την παιδεραστία, τις σκιώδεις διαδρομές του μαύρου χρήματος, παρά μόνο απ’ όσους κατά καιρούς έθιξαν τον αντιπρόεδρο του. 

Αυτή του η συμπεριφορά δεν μοιάζει πάντως ιδιαίτερα δίκαιη. Ούτε για τη χώρα και τους πολίτες της, ούτε για τη ΝΔ. 

Διαβάστε σχετικά: Χρόνια πολλά θαρραλέε Κυριάκο

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…