Εμπαίζει τους εργαζόμενους στον τουρισμό ο Πρωθυπουργός του νόμου Χατζηδάκη

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφόρησε πλήρως για τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό, τώρα πετάει το μπαλάκι της ευθύνης για την αύξηση του μισθού στους μαγαζάτορες 

 

NewsRoom 22/06/2022 | 14:26

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πλήττονται από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα. Την ίδια στιγμή που οι κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την κυβερνητική αδιαφορία που οδήγησε στην κατάργηση του ΣΕΠΕ, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και στην άρνηση του Πρωθυπουργού για μια γενναία αύξηση του μισθού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι της ευθύνης για τις συνθήκες εργασίας στον Τουρισμό στους επαγγελματίες μαγαζάτορες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ κάλεσε τους επιχειρηματίες στο χώρο του Τουρισμού να επενδύσουν στον ανθρώπινο παράγοντα, δίνοντας καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας.

«Και καθώς η έλλειψη προσωπικού στον κλάδο γίνεται απειλητική, απαιτεί νέους τρόπους προσέγγισης: με την επιμήκυνση, για παράδειγμα, της τουριστικής περιόδου, με ειδικές συμφωνίες για απασχόληση εργαζομένων από το εξωτερικό, αλλά και με τη σύνδεση του τουρισμού με άλλες δραστηριότητας από το φθινόπωρο και μετά. Απαιτεί, όμως, επένδυση και στον ανθρώπινο παράγοντα. Γιατί ο τουρισμός πρέπει να είναι ελκυστικός όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και σε όσους εργάζονται σε αυτόν. Κάτι που παραπέμπει σε καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να διαφύγει των ευθυνών του για τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον Τουρισμό, και οι οποίες φέτος ευθύνονται για τις χιλιάδες ακάλυπτες θέσεις εργασίας.

Αφού κατάργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δια του νόμου που έφερε στη Βουλή ο Κώστας Χατζηδάκης αφαιρώντας έτσι από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αύξηση του μισθού τους. Αφού υπο-στελέχωσε και εν τέλει κατάργησε -επί της ουσίας- τον ΣΕΠΕ επιτρέποντας στους εργοδότες να καταστρατηγούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων δίχως να έχουν το άγχος του ελέγχου, τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετακυλίει την ευθύνη για την αύξηση του μισθού στους επαγγελματίες μαγαζάτορες.

Η κοροϊδία θα μπορούσε να προκαλέσει γέλιο, αλλά εν προκειμένω, δεν μπορεί παρά να προκαλέσει την οργή των εργαζομένων που συστηματικά βλέπουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συμπιέζει τις ζωές τους προς τα κάτω.