Newsroom

Newsroom

"Κορίτσια ημερολογίου" με καλό σκοπό

Η τρυφερή κωμωδία «Κορίτσια Ημερολογίου», ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσιάκκα και πραγματεύεται με χιούμορ και ευαισθησία…

koritsia imerologioy

Η τρυφερή κωμωδία «Κορίτσια Ημερολογίου», ανεβαίνει από το Θέατρο Λέξη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσιάκκα και πραγματεύεται με χιούμορ και ευαισθησία το θέμα του καρκίνου. Η υπόθεση είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία. 

Η ομώνυμη ταινία «Calendar Girls» πρωτοπαίχτηκε στον κινηματογράφο από τον Tim Firth με πρωταγωνίστριες την Helen Mirren και την Julie Walters, ενώ ακολούθησε η θεατρική διασκευή. 

Προσαρμοσμένο στην κυπριακή πραγματικότητα, το «Κορίτσια Ημερολογίου», αποσκοπεί στο να συγκινήσει και να ενημερώσει με χιούμορ γύρω από ένα θέμα που απασχολεί έντονα το κοινό.

Λίγα λόγια για την παράσταση: 

Πέντε γυναίκες που ζουν σ’ ένα κυπριακό χωριό μαζεύονται για να τα πουν, να κάνουν γυμναστική και ταυτόχρονα να διοργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις του χωριού τους. Ο άντρας της μιας, η ψυχή της παρέας, άρρωσταίνει από καρκίνο κι ο τρόπος που αντιμετωπίζει την ασθένεια είναι μοναδικός.

Προσπαθεί να κάνει τη γυναίκα και τις φίλες τους να εξοικειωθούν με το γεγονός, να νιώσουν άνετα και να μην τον λυπούνται. Γενικότερα η στάση του απέναντι σ’ αυτό που του συμβαίνει γίνεται ένα μάθημα ζωής για τους γύρω του. Εν τέλει ο άντρας αυτός πεθαίνει, αφήνοντας σ’ όλους, όχι μόνο μια γλυκιά ανάμνηση, αλλά και μια ουσιαστική στάση ζωής. 

Μετά από λίγο καιρό, οι κοπέλες αποφασίζουν να ανακαινίσουν την αίθουσα αναμονής του ογκολογικού, η οποία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Για να μαζέψουν χρήματα αποφασίζουν, μετά από πολλούς δισταγμούς, να κάνουν μια τολμηρή φωτογράφηση και να εκδώσουν ένα ημερολόγιο, ελπίζοντας ότι αυτό θα τους αποφέρει τα χρήματα που χρειάζονται. 

Το ημερολόγιο γίνεται ανάρπαστο αλλά δημιουργεί πολλές αναταραχές στην προσωπική τους ζωή, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές αντιδράσεις απ’ τον περίγυρό τους. Η μεταξύ τους σχέσεις κλονίζονται επίσης, λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που παίρνει το θέμα.Τελικά, αφού περάσουν μια μεγάλη κρίση, αυτό που θα τις ενώσει θα είναι αυτό που διδάχτηκαν απ’ την στάση ζωής του άντρα της παρέας, ο οποίος απεβίωσε από την ασθένεια.

Το θέατρο ΛΕΞΗ στηρίζει το “Hope For Children” UNCRC Policy Center με τρεις παραστάσεις της κωμωδίας “ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ”.
 
Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια που θα πωληθούν από το Hope For Children για τις παραστάσεις στις 28 Μαρτίου, 4 και 11 Απριλίου θα διατεθούν για τη στήριξη του οργανισμού.

Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Παυλίδου / Έλενα Ευσταθίου / Ζωή Κυπριανού / Σοφία Καλλή / Μαρίνος Χατζηβασιλείου / Κύνθια Παυλίδου / Μαρίνος Κόνσολος / Χριστίνα Κωνσταντίνου / Χρήστος Νικολάου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσιάκκας / Διασκευή: Χριστίνα Κωνσταντίνου /Σκηνικά: Σόσε Εσκιτζιάν / Κοστούμια:Μιράντα Θεοδωρίδου / Φωτισμοί: Γιώργος Λάζογλου / Video Art: Χρήστος Αντρέου / Φωτογραφίες: Ειρήνη Θεοδώρου 

Info 
Θέατρο Λατσιών
Παραστάσεις Παρασκευή & Σάββατο 20:30, Κυριακή 18:30 
Πληροφορίες και κρατήσεις 70 000 146 
Εισιτήρια προπωλούνται στα περίπτερα So Easy Stores παγκύπρια και στην ιστοσελίδα www.soldoutticketbox.com.  

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…