«Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» – Κριτική ταινίας

Δυνατή ατμόσφαιρα, σκοτεινή γραφή, ακατάπαυστη ένταση.

κοριτσι στον ιστο της αραχνης 0

 Όταν ένας επιστήμονας της αναθέτει μία επικίνδυνη αποστολή, η χάκερ Λίζμπεθ Σαλάντερ βρίσκεται αγκυλωμένη σε έναν σκοτεινό και βίαιο ιστό, από όπου γλυτώνει την τελευταία στιγμή.

Μαζί με τον παλιό σύμμαχο της, το δημοσιογράφο Μίκαελ Μπλομκβιστ ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει αυτούς που κρύβονται πίσω από την παγίδα που της έστησαν.

Παρότι ο Αλβαρεζ δεν καταφέρνει να φτιάξει ένα φιλμ εφάμιλλο σε αξία με την αριστοτεχνική  δημιουργία του Ντέιβιντ Φίντσερ «Το κορίτσι με το τατουάζ», πετυχαίνει τους περισσότερους από τους στόχους που θέτει.

Και κυρίως ευτυχεί στο να δώσει στον χαρακτήρα της Λίσμπετ Σαλάντερ  -που έχει ξεπηδήσει από τη νουάρ λογοτεχνική σειρά φαινόμενο “Millennium” – το κοστούμι της νέας εποχής.

Που δεν είναι μόνο εκείνο του χαρακωμένου αγριμιού που γλείφει τις πληγές του και παλεύει για την επιβίωση αλλά το προφίλ της αυτόκλητης τιμωρού που επιστρέφει ανανεωμένη για να αφήσει το αδυσώπητο στίγμα της σε ένα βαθιά άδικο και βίαιο κόσμο.

Η ερμηνεία της Κλερ Φόι ( εδώ η βρετανίδα που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα υποδυόμενη μια άλλη… Ελισάβετ στην τηλεοπτική σειρά «The Crown» πλάθει τον απόλυτα ανέκφραστο χαρακτήρα) είναι αποτελεσματική και περνάει με επιτυχία το ζόρικο crash test με τις άλλες δύο θαυμάσιες Λίσμπετ Σαλάντερ του παρελθόντος, την Ρούνι Μάρα και τη Νούμι Ραπάς.

Ο ρυθμός της δράσης είναι καταιγιστικός (ειδικότερα στο πρώτο μισό του φιλμ) και δένει μια χαρά με το επιμύθιο της πλοκής του βιβλίου, που ανέλαβε τη συνέχεια του ο Σουηδός συγγραφέας Νταβίντ Λάγκερκραντζ συνεχίζοντας στο δείγμα γραφής του Λάρσον που βρήκε άδοξο πρόωρο θάνατο στα 50 του μετά από την ολοκλήρωση του τρίτου βιβλίου της σειράς το 2004.

Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης (The Girl in the Spider’s Web) (***)

Θρίλερ διεθνούς συμπαραγωγής 2018 (118)

Σκηνοθεσία: Φέντε Άλβαρεζ

Πρωταγωνιστούν: Κλερ Φόι, Σβέριρ Γκούντνασον, Λακίθ Στάνφιλντ, Σίλβια Χεκς

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ